Βολές κατά του Περιφερειάρχη Ηπείρου για την πιθανή μεταφορά των κερκυραϊκών σκουπιδιών.

Κοινωνία Βολές κατά του Περιφερειάρχη Ηπείρου για την πιθανή μεταφορά των κερκυραϊκών σκουπιδιών.

Ως δεδομένο αντιμετωπίζει ο Επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος τη μεταφορά απορριμμάτων από την Κέρκυρα και τη Λευκάδα στο εργοστάσιο απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις (ως προς τη Λευκάδα τουλάχιστον), που έλαβε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης από τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο.

Ο κ. Ριζόπουλος, εμμέσως πλην σαφώς, κάνει λόγο για ένα σχέδιο εξυπηρέτησης συμφερόντων της εταιρείας, που λειτουργεί το εργοστάσιο απορριμμάτων, εμπλέκοντας εκτός από την περιφέρεια Ηπείρου, την κυβέρνηση, δημάρχους, αλλά και τη Μητρόπολη.

«Θέτω υπό αμφισβήτηση τους λόγους της καθυστέρησης στη δημιουργία των σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων, που επικαλείται η περιφέρεια. Εκτιμώ ότι ήταν μια απόφαση κουτοπόνηρης λογικής, με στόχο να συνεχιστούν οι μεγάλες ρήτρες με βάση την υπάρχουσα σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρεία, ώστε να αναγκαστούμε να δεχθούμε χωρίς δεύτερη κουβέντα τα σκουπίδια από την Κέρκυρα και τη Λευκάδα, προκειμένου τα χρήματα που θα εισπραχθούν, να τις καλύπτουν.

Σε αυτό το κόλπο, η ευθύνη και συμμετοχή της Μητρόπολης Ιωαννίνων είναι άμεση, καθότι προεκλογικά, διαμορφώνοντας τις συνθήκες ένταξης των Ιωαννίνων στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για την ανακύκλωση, ξεκίνησε μια ολόκληρη καμπάνια.

Αμφιβάλω αν η Μητρόπολη Ιωαννίνων και ο κ. Μάξιμος προσωπικά έχει το παραμικρό πραγματικό ενδιαφέρον για την ανακύκλωση. Μοναδικό του μέλημα είναι να σταματήσει να εκτίθεται ο περιφερειάρχης για ένα εργοστάσιο, το οποίο ουσιαστικά επιβαρύνει οικονομικά όλη την Ήπειρο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ριζόπουλος, ενώ επιρρίπτει ευθύνες και στην παράταξη του Γ. Ζάψα, κάνοντας λόγο για άμεση ενοχή της, καθώς σιώπησε και δεν είπε απολύτως τίποτε για το μείζον αυτό θέμα κατά τη διάρκεια της αντιπολιτευτικής της θητείας.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» καλεί τον κ. Καχριμάνη να αντιταχθεί στην επιβολή της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών για μεταφορά των απορριμμάτων στην περιοχή, αξιοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα και καταφεύγοντας στο ΣτΕ εναντίον του υπουργείου Εσωτερικών. Βέβαια, τέτοια απόφαση δεν έχει ληφθεί, ωστόσο θεωρείται δεδομένη από τον κ. Ριζόπουλο, όπως δεδομένη θεωρείται και η αποδοχή της από τον περιφερειάρχη, τον οποίο χαρακτηρίζει «κομματικό δούλο».

Αναδημοσίευση: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ/Αποστόλης Τζελέτας


Πηγή