Διοργάνωση εθελ. αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Πύργου – Άλλη μία κοινωνική πρωτοβουλία του ΔΟΒ


Το κοινωνικό του πρόσωπο απέδειξε για ακόμα μια φορά ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Βαρουξή, ο οποίος χθες σε συνεργασία με το Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου πραγματοποίησαν μια πράξη αγάπης και προσφοράς στο ισόγειο του Δημαρχείου Πύργου επί της οδού Πετροπούλου, μοιράζοντας χαμόγελα σε όλους όσους έχουν ανάγκη για αίμα.

Κάθε σταγόνα αίματος είναι χαμόγελο για όσους το έχουν ανάγκη. Μια φιάλη μπορεί να σώσει τρεις ζωές. Οι αιμοδότες το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να αφιερώσουν πέντε λεπτά από το χρόνο τους και να κάνουν ένα δώρο ζωής στους συνανθρώπους τους. Γι’ αυτό το λόγο κάθε αιμοδότης είναι ένας ήρωας! Αυτός είναι και ο βασικός σκοπός της αιμοδοσίας που διοργάνωσε το πρωί της Παρασκευής ο ΔΟΒ και ο Σταθμός Αιμοδοσίας, στους οποίους παραχωρήθηκε χώρος από το Δήμο στο ισόγειο του Δημαρχείου Πύργου επί της οδού Πετροπούλου. Σημαντική η προσέλευση του κόσμου και η προσφορά αίματος, καταφέρνοντας μετά το πέρας της αιμοδοσίας να συγκεντρωθούν 11 πολύτιμες μονάδες αίματος.

1 of 4

Ο εκδότης της εφημ. «Πατρίς» Λεωνίδας Βαρουξής αρχικά συνεχάρη την αιμοδοτική ομάδα του Νοσοκομείου Πύργου και την υπεύθυνη του ραδιοφώνου της ΟΡΤ FM Νάντια Μανιάτη για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν μια αιμοδοσία, εκφράζοντας την αμέριστη χαρά του για το γεγονός ότι οι συνεργάτες του εστιάζουν στο καλό της κοινωνίας μας και πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω του ομίλου. Δεν παρέλειψε επίσης να σταθεί και στην άριστη συνεργασία των ανθρώπων του ομίλου του με αυτούς της αιμοδοτικής ομάδας και με τη Διευθύντρια της Κωνσταντίνα Πανέτα-Κωνσταντακοπούλου, της οποίας εξήρε το χαρακτήρα αποκαλώντας τη δυναμική και ευχόμενος να συνεχίσει να προσφέρει το αξιοθαύμαστο κοινωνικό της έργο για πολλά χρόνια ακόμα».

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Κωνσταντίνα Πανέτα-Κωνσταντακοπούλου ευχαρίστησε τον κ. Βαρουξή και τον όμιλό του για τη στήριξή τους από το 2011 μέχρι και σήμερα που βρίσκεται στο Σταθμό αιμοδοσίας, τονίζοντας παράλληλα την τεράστια σημασία που έχουν τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ώστε να συνεχίζεται το θεάρεστο αυτό κοινωνικό έργο όπως πρέπει.


Πηγή