Δ. Μπιάνκης: «Να υπάρξει συνάντηση των Βουλευτών για τα προβλήματα της Κέρκυρας».

Κοινωνία Δ. Μπιάνκης: «Να υπάρξει συνάντηση των Βουλευτών για τα προβλήματα της Κέρκυρας».

Επιστολή προς τους δυο συναδέλφους του στην Κέρκυρα Στέφανο Γκίκα (ΝΔ) και Αλέκο Αυλωνίτη (ΣΥΡΙΖΑ) απέστειλε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης με την οποία, αφού τους συγχαίρει για την εκλογή τους, τους καλεί σε συνάντηση ώστε να συμφωνήσουν σε κοινές δράσεις της τοπικής ατζέντας προβλημάτων για το καλό του τόπου.

Η επιστολή έχει ως εξής: «Κατ’ αρχάς θέλω να σας συγχαρώ για την εκλογή σας και να σας ευχηθώ καλή κοινοβουλευτική παρουσία και κάθε επιτυχία στο έργο σας.

Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές οι πολίτες μάς έδωσαν εντολή να τους αντιπροσωπεύσουμε στο Κοινοβούλιο. Αναμένουν από εμάς να εργαστούμε για τα ζητήματα του νομού μας με όσες δυνατότητες μας δίνει ο θεσμικός μας ρόλος. Σε αυτή την κατεύθυνση πιστεύω ότι οφείλουμε, τουλάχιστον έως ένα βαθμό, να λειτουργήσουμε συντονισμένα, αφήνοντας κατά μέρος κομματικές αγκυλώσεις και μικροπολιτικές λογικές, με πρώτο κριτήριο το συμφέρον του τόπου μας και των ανθρώπων του. Η «ισχύς εν τη ενώσει» πρέπει να είναι η στρατηγική μας: όταν τα προβλήματα είναι μεγάλα και χρονίζουν, ουδείς περισσεύει.

Το νέο αυτοδιοικητικό σκηνικό με τη λειτουργία των τριών νέων δήμων του νησιού και την επικείμενη διάσπαση των υπηρεσιών του ενιαίου δήμου, η διαχείριση των απορριμμάτων, οι εξελίξεις σχετικά με το εύθραυστο τουριστικό προϊόν της Κέρκυρας και των Παξών , η εύρυθμη λειτουργία ζωτικών υπηρεσιών του Νομού μας (Νοσοκομείο, Λιμεναρχείο, Αστυνομία, Πυροσβεστική κ.λπ.), η διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων για απαραίτητα έργα υποδομής (οδοποιία, λιμάνια, ύδρευση, αποχέτευση), η έμπρακτη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και η ανάπτυξη του Κερκυραϊκού ελαιώνα, οι υποδομές που αφορούν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό του Νομού, η αξιοποίηση και η ανάδειξη των ιστορικών μνημείων συνθέτουν μια πλούσια ατζέντα, τις προτεραιότητες της οποίας θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε από κοινού ώστε να αναδείξουμε συγκεκριμένα ζητήματα και να συνεπικουρήσουμε τις σχετικές πρωτοβουλίες των αρμόδιων διοικητικών αρχών.

Με αυτό το σκοπό, σας καλώ σε μια συνάντηση προκειμένου να συζητήσουμε την προοπτική υλοποίησης ενός κοινού σχεδίου ανάδειξης και προώθησης τοπικών θεμάτων, συνάντηση η οποία ελπίζω να αποτελέσει την αφετηρία μιας γόνιμης, συστηματικής συνεργασίας μας προς όφελος των συμπολιτών μας και του τόπου μας».


Πηγή