Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το τμήμα Αμαλιάδας του ΣΔΕ Πύργου

Στον απολογισμό και την καταγραφή των δράσεων και των προγραμμάτων της σχολικής χρονιάς που πέρασε, προχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιουνίου 2019, εκπαιδευόμενοι κι εκπαιδευτές του τμήματος εκτός έδρας Αμαλιάδας του Σ.Δ.Ε. Πύργου. Η εκδήλωση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας διεξήχθη σε ένα ζεστό περιβάλλον, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον πρώην Υφυπουργό Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη που επαίνεσε τόσο τον διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για το έργο τους, όσο και τους εκπαιδευόμενος για την ενεργή συμμετοχή τους. Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης ο δημοτικός σύμβουλος και διευθυντής του Εσπερινού Σχολείου Αμαλιάδας κ. Γιάννης Χριστόπουλος, ενώ καλωσόρισμα έκανε και ο διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου κ. Δημήτρης Αγγελόπουλος, ο οποίος ανέγνωσε μήνυμα της αντιδημάρχου Ήλιδας κας Ρούλας Γκουβίτσα.

Τρεις σπουδάστριες από τη Γαλλία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ και συνεργάζονται με το τμήμα Αμαλιάδας του Σ.Δ.Ε., μέσω της κ. Νίκης Κλάδη, μίλησαν για το πρόγραμμα, ενώ εκπαιδεύτριες και εκπαιδευτές παρουσίασαν τη δουλειά τους στους αντίστοιχους Γραμματισμούς (μαθήματα σχολείου) καθώς και τις περιοχές που κυμάνθηκε το ενδιαφέρον των εκπαιδευομένων. Πρώτη ξεκίνησε την παρουσίαση του Γραμματισμού Ελληνικής Γλώσσας η φιλόλογος Δρ. Γρηγορία Γκάτση, η ψυχή του σχολείου της Αμαλιάδας, που δέχθηκε το αθρόο και ζεστό χειροκρότημα των συμμετεχόντων.

Ακολούθησε η παρουσίαση των Σχεδίων Δράσης (Projects) του σχολείου:α) «Βιώσιμη Ανάπτυξη-Ζούμε Εναλλακτικά» β) «Λειτουργία Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών» γ)«Τοπικός Τουριστικός Οδηγός», δ)«Ήθη και Έθιμα του τόπου μας».

Η Σύμβουλος Σταδιοδρομίας κ. Βασιλική Γιαννακοπούλου μίλησε για τον τρόπο που βοήθησε τους εκπαιδευόμενους σε θέματα απασχόλησης, εργασίας και σταδιοδρομίας, ενώ η Ψυχολόγος κ. Ελένη Ροϊδη μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε εκπαιδευόμενες κι εκπαιδευόμενους καθώς και πώς αυτοί βοηθήθηκαν στο πλαίσιο της συμβουλευτικής της υποστήριξης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προβολή βίντεο με αντικείμενο τον 2ο χρόνο λειτουργίας του σχολείου και με τον απολογισμό από τον Διευθυντή του Σ.Δ.Ε. Πύργου κ. Δημήτρη Αγγελόπουλο.

Στο τέλος της εκδήλωσης μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε εκπαιδεύτριες κι εκπαιδευτές του σχολείου: ένα λουλούδι – ένα τριαντάφυλλο, ένδειξη αγάπης από τις εκπαιδευόμενες και τους εκπαιδευόμενους του σχολείου.


Πηγή