Εξόρμηση στον υπέροχο Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς! (εικόνες)

Ένας «παράδεισος» στο κέντρο του Αργοστολίου

Τι θα λέγατε για μια κοντινή, μα πολύ ενδιαφέρουσα εξόρμηση από το κέντρο του Αργοστολίου , που θα μας φέρει πιο κοντά στην ομορφιά της φύσης;

Αναφερόμαστε στον Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς , ο οποίος δημιουργήθηκε το 1998 με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Φωκά Κοσμετάτου. Βρίσκεται στις παρυφές του Αργοστολίου, στην ευρύτερη περιοχή της ΒΙ.ΠΕ σε ένα κτήμα συνολικής έκτασης 28 στρεμμάτων. Ο Βοτανικός Κήπος σήμερα καλύπτει τα 10 από τα 28 στρέμματα του προϋπάρχοντος παλιού ελαιώνα, ο οποίος έχει οριοθετηθεί και διαμορφωθεί σε διάφορα επίπεδα.

Περνώντας την είσοδο του κήπου, ένας μαγικός κόσμος ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας. Φαρμακευτικά φυτά, λιμνούλες με νούφαρα, σκιερές διαδρομές, «κρυφά μονοπάτια», θεραπευτικά βότανα μέσα στα απομεινάρια παλιάς ξερολιθιάς και ανθεκτικά μεσογειακά φυτά χαμηλής φροντίδας δίπλα στη λίμνη, συνθέτουν την απαράμιλλη ομορφιά του Κήπου.

Ο Βοτανικός Κήπος Κεφαλονιάς είναι ιδανικός για όσους αγαπούν τη φύση και το περπάτημα, αλλά και όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για τα είδη των φυτών και βοτάνων που υπάρχουν. Συμβάλλει ουσιαστικά στην οικολογική ευαισθητοποίηση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Για τα μικρά παιδιά είναι ένας αληθινός «παράδεισος», καθώς τρέχουν ελεύθερα μέσα στη φύση και μαθαίνουν να αναγνωρίζουν κάποια είδη βοτάνων και φυτών του Κήπου.

Αν κουραστείτε από το περπάτημα, σε όλα τα μονοπάτια του Βοτανικού κήπου θα βρείτε παγκάκια για να ξαποστάσετε κάτω από τη σκιά των δέντρων και με μοναδικό ήχο το κελάηδημα των πουλιών και το θρόισμα των φύλλων των καταπράσινων δέντρων.

Στους μελλοντικούς στόχους το Ίδρυμα Φωκά-Κοσμετάτου, εντάσσεται ο προγραμματισμός σταδιακής κάλυψης των υπόλοιπων στρεμμάτων της έκτασης. Άμεση προτεραιότητα στους στόχους έχει η κτιριακή κάλυψη και η προμήθεια του κατάλληλου επιστημονικού και άλλου εξοπλισμού. Το κτίριο αυτό, πέρα από τις ανάγκες των δραστηριοτήτων του Βοτανικού Κήπου, θα καλύψει και ανάγκες συνεδριακών και άλλων συναντήσεων.

Το υφιστάμενο μικρό υπαίθριο θέατρο υποδέχεται ήδη διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε έναν χώρο μοναδικής αισθητικής και λειτουργικότητας. Με τη δημιουργία του νέου κέντρου, οι δραστηριότητες αυτές θα μπορέσουν να επεκταθούν και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Φεύγοντας από την περιήγησή σας σε αυτόν τον αναμφίβολα ξεχωριστό Βοτανικό Κήπο, θα νιώσετε πιο πλούσιοι σε ευεξία και γνώση.

Ο Βοτανικός Κήπος Κεφαλονιάς είναι ανοιχτός για το κοινό από Μάιο έως Οκτώβριο από Δευτέρα έως Σάββατο 9:00-14:00, ενώ κατά τους χειμερινούς μήνες, κατόπιν επικοινωνίας με τη γραμματεία του Ιδρύματος Φωκά-Κοσμετάτου.

Η τιμή του εισιτηρίου κοστίζει 5 ευρώ και εκτός από την περιήγηση στον Βοτανικό Κήπο, περιλαμβάνει και την ξενάγηση στο Ίδρυμα Φωκά Κοσμετάτου, στην οδό Παναγή Βαλλιάνου, στο κέντρο του Αργοστολίου.

Ευχαριστούμε θερμά την Υπεύθυνη του Βοτανικού Κήπου κα. Εύη Ματιάτου, καθώς και το υπόλοιπο προσωπικό (Έφη Στελλάτου, Αριστοτέλης Σκιαδαρέσης, Βαγγέλης Μουρελάτος και Αλεξία από το Βέλγιο), για την πραγματικά υπέροχη ξενάγηση.

Επιμέλεια: Γιώργος Χαλαβαζής, Μπάμπης Παπαναστασάτος, Χριστίνα Αντωνίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA.GR

DSC 0095DSC 0095DSC 0095DSC 0095DSC 0095DSC 0095DSC 0095DSC 0095DSC 0095DSC 0095DSC 0095DSC 0095DSC 0095DSC 0095DSC 0095DSC 0095DSC 0095DSC 0095DSC 0095DSC 0095DSC 0095DSC 0095DSC 0095DSC 0095DSC 0095DSC 0134


Πηγή