Επιμελητήριο Ζακύνθου :Έκθεση Παραδοσιακών τοπικών προϊόντων – Η εκδήλωση που έγινε θεσμός!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, γι άλλη μια χρονιά, η έκθεση παραδοσιακών τοπικών προϊόντων ,που διοργανώνει το Επιμελητήριο Ζακύνθου

Πλήθος κόσμου, επισκέφθηκε την έκθεση , που πραγματοποιείται το τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων του πολιούχου της Ζακύνθου, στο προαύλιο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου του "Άμμου".

Πρόκειται για « Μία συνάντηση τοπικών προϊόντων, γεύσεων , τοπικής κουζίνας, πολισμού. Μία συνάντηση, των ανθρώπων, που δίνουν το χαρακτήρα του νησιού μας και της ιστορίας του. Επιχειρηματικότητα, πολιτισμός, αγάπη για το τόπο μας», δηλώνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Φώτης Κόττης και προσθέτει, «Δημιουργούμε δρόμους στη νοτιοδυτική Ελλάδα, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα, την ιστορία μας και την αγάπη μας, για το νησί μας και τα προϊόντα της ελληνικής γης». Η φετινή εκδήλωση για άλλη μια φορά κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ οι συμμετέχοντες σε αυτήν, μουσικά και χορευτικά σχήματα , μάγεψαν τους παρευρισκομένους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι , φέτος την τιμητική της έχει η μαύρη σταφίδα, ενώ στην έκθεση λαμβάνουν μέρος παραγωγοί τοπικών προϊόντων και συμπληρώνουν ευχάριστα , εκδηλώσεις γαστρονομικού και πολιτιστικού περιεχομένου, όπως οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος» και τα χορευτικά συγκροτήματα «Φιόρο του Λεβάντε» και «πολιτιστικός σύλλογος Σαρακηνάδου» .

  • Το διοικητικό συμβούλιο και το προσωπικό του Eπιμελητηρίου Ζακύνθου, εργάστηκαν συστηματικά και έδωσαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση η επιτυχία της έκθεσης είναι ένα γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο , όπως φαίνεται με σχετική ανάρτηση του, στη προσωπική του σελίδα στο fb, και από το τ.Αντιπρόεδρο κ.Τάσο Τζίμη…
"ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΊΟ ΆΜΜΟΥ. Σεβασμο στους παραγωγούς .

Η ιδέα που έγινε θεσμός.

Με σεβασμό στον πρωτογενή τομέα , στα προϊόντα του τόπου μας , στους επιχειρηματίες μέλη μας αλλά και σε όλη την Ζακυνθινή κοινωνία ξεκινήσαμε δειλά πριν λίγα χρόνια με 11 εκθέτες και κάναμε το όραμα πραγματικότητα.

Όλοι μαζί σήμερα καταφέραμε και αναδείξαμε την Ζάκυνθο και τα πλούσια τοπικά προϊόντα μας.

Τοπικοί παραγωγοί όλοι μαζί σε μια γιορτινή παρουσίαση με την βοήθεια πολιτιστικών συλλόγων σε ένα επίπεδο αντάξιο της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας, ενωνόμαστε κάθε χρόνο στο ίδιο ραντεβού.

Έτσι και φέτος στο σχολείο του άμμου τις μέρες του Αγίου σε μια ξεχωριστεί και ποιοτική έκθεση θα συνεχίσουμε και θα είμαστε όλοι εκεί"




photo:ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΑΡΑΣΧΗ



Πηγή