Ηλεία: Κινείται δειλά – δειλά η αγορά ακινήτων

  • Τι λένε τα μεσιτικά γραφεία του Πύργου

Δειλά – δειλά έχει ξεκινήσει η κίνηση στα μεσιτικά γραφεία του Πύργου, τόσο για την αγορά και πώληση ακινήτων, όσο και για την ενοικίαση οικημάτων.

Πάντως η κατάσταση, δηλαδή το που θα κινηθεί η αγορά, θα ξεκαθαρίσει με την ανάρτηση των μηχανογραφικών, όπου και θα φανεί αν θα έρθουν νέοι φοιτητές στον Πύργο, αλλά και στην Αμαλιάδα, ενώ ζήτηση θα υπάρξει και από νεοδιορισμένους εκπαιδευτικούς από άλλες περιοχές.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν αρκετά ακίνητα για πώληση και ενοικίαση, αλλά τον Σεπτέμβριο μπορεί να έχουμε έλλειψη, ανάλογα πάντα και με την ζήτηση που θα υπάρξει, το πως θα κινηθεί δηλαδή η αγορά τις προσεχείς ημέρες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την περίοδο, όπως μας τόνισαν τα μεσιτικά γραφεία, είναι η έλλειψη νέων φοιτητών, σε Πύργο και Αμαλιάδα, ενώ το θετικό είναι ότι παραμένουν τουλάχιστον οι φοιτητές που είναι γραμμένοι στα υπάρχοντα τμήματα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ολυμπία Βλαχαντώνη

«Κίνηση υπάρχει από τους ετεροδημότες που έχουν έρθει να κάνουν τις διακοπές τους, οι οποίοι φέρνουν ακίνητα που είναι για πώληση. Από τις 20 Ιουλίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου έχουμε τα ακίνητα που είναι προς πώληση από τους ετεροδημότες. Όποιος γενικά πάντως θέλει να αγοράσει θα αγοράσει και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο. Τα προηγούμενα χρόνια το 50% από αυτούς που ήθελαν να αγοράσουν ήταν από το εξωτερικό, Ελληνοκαναδοί, Ελληνοαυστραλοί, τώρα όμως αυτή η κίνηση είναι μειωμένη».

Βασίλειος Τσατάς

«Η κίνηση είναι ικανοποιητική αυτή την περίοδο σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, αφού υπάρχει ενδιαφέρον και για την αγορά, αλλά και για την ενοικίαση ακινήτων. Υπάρχουν ακινητώ προς πώληση και ενοικίαση, αλλά περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τους φοιτητές, αν δηλαδή θα έρθουν νέοι στον Πύργο, ενώ περιμένουμε ενδιαφέρον και από νέους εκπαιδευτικούς. Τα πράγματα πάνε καλά και σε αυτό έχει βοηθήσει και η μείωση του ΕΝΦΙΑ και κάποιων άλλων φόρων, που βοηθούν τους ενδιαφερόμενους να προβούν σε κάποιες επενδύσεις σε ακίνητα».


Πηγή