Η απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου στην καταγγελία του Σωματείου.

Υγεία Η απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου στην καταγγελία του Σωματείου.

Άμεση ήταν η απάντηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας Φοίβου Κακαβίταα σε όσα του προσάπτει ο Σύλλογος Εργαζομένων περί αυταρχικών συμπεριφορών.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Με έκπληξη διαβάσαμε δελτίο τύπου του συλλόγου εργαζομένων που αφού πρώτα μας αναφέρει ότι η διοίκηση έψαχνε χώρο για το ιατρείο της νέας Ρευματολόγου, μας γνωστοποιεί, ότι βρέθηκε χώρος, στον 3ο όροφο, στην μονάδα ειδικών θεραπειών. Θα αρχίσουμε να απορούμε, αν τελικά ο συγγραφέας των δελτίων τύπου του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Κέρκυρας εργάζεται στο νοσοκομείο μας, καθώς είναι σε όλους γνωστό, ότι το ιατρείο που ήδη ξεκίνησε τη λειτουργία του, εδώ και μια βδομάδα βρίσκεται στο ισόγειο εντός των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο περιστατικό με το γραφείο και τον υπολογιστή του απαντά: «Το ίδιο δελτίο τύπου, αναφέρει ως περιστατικό αυταρχικής συμπεριφοράς, ότι η διοίκηση άνοιξε ένα κλειστό από 8μήνου γραφείο, για να χρησιμοποιήσει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που βρισκόταν εκεί, αντί να αγοράσει νέο (εκ των αναφερομένων, προφανώς για το σύλλογο εργαζομένων, τα γραφεία όσων συνταξιοδοτούνται και ότι έχουν μέσα, πρέπει να παραμένουν εσαεί κλειδωμένα τιμής ένεκεν…). Η αυταρχικότητα έγκειται προφανώς στο γεγονός, ότι μετά από 2 μέρες που προσπαθούσαμε να πείσουμε τη γιατρό παθολόγο, που κρατούσε τα κλειδιά του κλειστού χώρου, να τα παραδώσει στην σχετική επιτροπή που συστήθηκε, ώστε να μεταφέρουμε τον υπολογιστή, αυτή κωλυσιεργούσε».

Ο Φοίβος Κακαβίτσας ευχαριστεί, τέλος, το σύλλογο εργαζομένων,«που με το δελτίο τύπου αυτό ανέδειξε, ότι η διοίκηση δεν σπαταλάει τα λεφτά του Ελληνικού λαού, με άσκοπες αγορές και αντιδράει σε νοοτροπίες ελάχιστων ευτυχώς υπαλλήλων, που επειδή έτυχε να τα χρησιμοποιήσουν αντικείμενα που βρίσκονται σε γραφεία που δεν τους ανήκουν, τα θεωρούν πιθανά ως κτήμα τους, ασχέτως αν με τη στάση αυτή δημιουργούν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Το ότι ο σύλλογος με τέτοιες ανακοινώσεις σιγοντάρει αυτές τις νοοτροπίες υπαλλήλων, θα πρέπει να προβληματίσει πρώτιστα τους ίδιους».


Πηγή