Η παράσταση σύγχρονου χορού της χορευτική ομάδας Serendipity: «Romeo & Juliet»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης (6/8) στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας η εξαιρετική χορευτική παράσταση σύγχρονου χορού «Romeo & Juliet», από την χορευτική ομάδα Serendipity.

Οι χορευτές ανάμεσά τους και ο καταξιωμένος σολίστ του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ο οποίος κατάγεται από τη Λευκάδα ) Στέλιος Κατωπόδης κατάφεραν μέσα από την εξαιρετική δουλειά τους (αρμονία, χάρη , ένταση) να παρουσιάσουν από μια άλλη οπτική πλευρά το γνωστό σαιξπηρικό δράμα. Βέβαια, οι κόποι ανταμείφθηκαν εισπράττοντας το επανειλημμένο χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια του κοινού.

Η χορογραφία ήταν της Αλεξάνδρας Μπούρα .

Λίγα λόγια για τον Στέλιο Κατωπόδη

«Γεννήθηκε στη Λευκάδα και γαλουχήθηκε με τη μουσική κουλτούρα και παράδοση του νησιού. Παρακολούθησε μαθήματα κλασικής μουσικής σε ωδείο επί σειρά ετών, φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάδας, ενώ συνέχισε σπουδές στο Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε κλασικό μπαλέτο σε ηλικία δεκαεπτά ετών με δάσκαλο τον Θωμά Γκουντή και αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με άριστα (2012). Αργότερα, έγινε μέλος του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου έχει ερμηνεύσει σολιστικούς ρόλους και έχει συνεργαστεί με χορογράφους όπως οι Βλαντίμιρ Βασίλιεφ, Ρενάτο Τζανέλλα, Παντελής Ζήκας, Ρέυ Μπάρρα, Χριστιάνα Στεφάνου, Φωκάς Ευαγγελινός, Σοφία Σπυράτου, Θωμάς Γκουντής, Αντώνης Φωνιαδάκης, Ντάγκλας Λη, Μπενζαμέν Μιλπιέ, Αλεξάντερ Έκμαν, Πόντους Λίντμπεργκ, Κωνσταντίνος Ρήγος».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.


Πηγή