«Θα επανέλθει η ασυδοσία στις μεγάλες πόλεις» – Τι δηλώνουν για τις αλλαγές της κυβέρνησης οι ιδιοκτήτες Σχολώ […]

Αντίθετοι με τις αλλαγές στην διαδικασία έκδοσης των διπλωμάτων οδήγησης είναι οι υπεύθυνοι των Σχολών Οδήγησης στον Πύργο, αφού θεωρούν ως πισωγύρισμα το νέο νόμο, δηλώνοντας ότι όχι μόνο δεν θα συμβάλει την αναβάθμιση των εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος, αλλά στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας θα επαναφέρει την ασυδοσία και την μίζα! Θωρούν δε πως ο νόμος που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν προς την σωστή κατεύθυνση και δεν πρέπει να υπάρξει ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης.
Ειδικότερα με το νέο νομοσχέδιο, επανέρχεται το παλιό καθεστώς εξέτασης και συστήνεται Επιτροπή, η οποία θα επεξεργαστεί ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη διενέργεια εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, «προκειμένου να συνταχθεί ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα είναι εφαρμόσιμο και θα περιορίσει το φαινόμενο της διαφθοράς, όπου υπάρχει. Το έργο της Επιτροπής θα είναι εξάμηνο και μπορεί να παραταθεί για 3 ακόμη μήνες, εφόσον κριθεί αναγκαίο».

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κρίθηκε σκόπιμο να κατατεθεί, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις από τις δυσκολίες εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας στην έκδοση αδειών οδήγησης.

Διαβάστε περισσότερα στην εφ. «Πατρίς» που κυκλοφορεί…


Πηγή