Θ. Γαλιατσάτος: «Η ΑΝΑΣΑ είναι εδώ, βιάστηκε ο κ. υπουργός να την ξεγράψει».

Π.Ι.Ν Θ. Γαλιατσάτος: «Η ΑΝΑΣΑ είναι εδώ, βιάστηκε ο κ. υπουργός να την ξεγράψει».

Με ανάρτηση στο FACEBOOK στον προσωπικό λογαριασμό του απάντησε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος, με αφορμή τις σημερινές αναφορές του Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως αναφέρει ο κ. Γαλιατσάτος: «Δύο φορές μέσα σε λίγες μέρες ασχολήθηκε με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον Περιφερειάρχη, ο υπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ κ. Άδωνις Γεωργιάδης.
Την πρώτη φορά προβάλλοντας την “επένδυση της Κασσιόπης” (βλέπε Ερημίτης), διαβεβαίωσε για την άμεση προώθηση της και εξέφρασε την ανακούφιση του για την ήττα του Γαλιατσάτου που εμπόδιζε την υλοποίηση της.
Την δεύτερη φορά μιλώντας στην τηλεόραση “open” επιτέθηκε στον περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Γαλιατσάτο, όπως είπε, και χαρακτηρίζοντας τον ανίκανο τον κατηγόρησε ότι δεν έκανε απολύτως τίποτα για τα απορρίμματα στην Κέρκυρα και ότι άλλαξε τα σχέδια της κυβέρνησης Σαμαρά.
Δεν μας εκπλήσσει το είδος και το ύφος του πολιτικού λόγου του Α. Γεωργιάδη.
Άλλωστε όλοι στην Κέρκυρα θυμούνται πριν λίγα χρόνια το άθλιο “show” που έστησε σε βάρος του Αντώνη Γεωργόπουλου και των άλλων γιατρών του νοσοκομείου προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις.
Απαιτείται όμως μια πρώτη απάντηση στις αναφορές του υπουργού για το Ιόνιο και την Κέρκυρα :
Α. για την “Κασσιόπη”
Η περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ είναι περήφανη γιατί ερμηνεύοντας το λαϊκό αίσθημα, υπερασπίστηκε την δημόσια περιουσία και σε συνεργασία με τον δήμο Κέρκυρας και τα κινήματα της περιοχής εμπόδισε την υλοποίηση της καταχρηστικής αυτής σύμβασης.
Η μάχη αυτή της ΑΝΑΣΑ συνεχίζεται και σήμερα με προσφυγή στα ευρωπαϊκά όργανα.
Θα συμβουλεύαμε όμως τον υπουργό αντί να επιδαψιλεύει επαίνους στον κ. Πιτσιόρλα του ΤΑΙΠΕΔ, να ρωτήσει καλύτερα τον συνάδελφο του υπουργό και γνώστη της τοπικής πραγματικότητας κ. Ν. Δένδια , ποια είναι η γνώμη του για την “επένδυση” αυτή;
Όσο για τις επενδύσεις, αυτά τα χρόνια με τον Γαλιατσάτο και την περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ υπήρξαν πολλές και δυναμικές. Στον τουρισμό ,την μεταποίηση , τον πρωτογενή τομέα. Ας κάνει τον κόπο ο κ. υπουργός να ρωτήσει τις υπηρεσίες του και να μάθει, για να μην εκτίθεται.
Επενδύσεις με σεβασμό στο περιβάλλον και τα εργασιακά δικαιώματα, αυτό ήταν το δίπτυχο της ΑΝΑΣΑ.
Γιατί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και οι καταχρηστικές συμφωνίες σε βάρος του λαού και του τόπου ,αποτελούν “ειδικότητα” του κ. υπουργού και των ομοίων του. Εμείς είμαστε και θα είμαστε από την άλλη πλευρά και τώρα και στο μέλλον!
Β. Για τα απορρίμματα :
Αλήθεια , γνωρίζει ο υπουργός ποιες αρμοδιότητες έχει η Περιφέρεια στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων; γνωρίζει ο υπουργός τι έχει πράξει αυτά τα χρόνια η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Περιφερειάρχης;
Αν τα γνωρίζει όλα αυτά , τότε ψεύδεται συνειδητά αποβλέποντας σε πολιτικά οφέλη σε βάρος της ΑΝΑΣΑ , του Γαλιατσάτου και του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν δεν τα γνωρίζει, απλά επιβεβαιώνει την εκτίμηση που υπάρχει για αυτόν, πάντα “αεριτζής” ήταν και τότε που έκανε τηλεπωλήσεις και τώρα που υπόσχεται επενδύσεις και θέσεις εργασίας και ομιλεί επί παντός επιστητού.
Είναι ενοχλημένος ο κ. υπουργός γιατί ματαιώθηκε το ΣΔΙΤ και χάθηκαν έτσι τα προσδοκώμενα υπερκέρδη των εργολάβων , πάνω στην πλάτη των Κερκυραίων πολιτών.
Και για επίλογο:
Η ΑΝΑΣΑ και ο Γαλιατσάτος είναι εδώ, βιάστηκε ο κ. υπουργός να τους ξεγράψει!
Εσείς κ. Γεωργιάδη με τους αεριτζήδες της πολιτικής και της οικονομίας , εμείς με τον λαό και τις ανάγκες του τόπου!».


Πηγή