Κέρκυρα: Έντονες αντιδράσεις για την υπόβαθμιση του Δημοτικού καταστήματος Παλαιοκαστριτών.

Δήμος Κέρκυρας Κέρκυρα: Έντονες αντιδράσεις για την υπόβαθμιση του Δημοτικού καταστήματος Παλαιοκαστριτών.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στον πρώην Δήμο Παλαιοκαστριτών για την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την μετακίνηση τριών συνολικά υπαλλήλων από την Δημοτική Ενότητα Παλαιοκαστριτών, στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας. Μία απόφαση αιφνιδιαστική όπως την χαρακτηρίζουν οι φορείς του πρώην Δήμου και άκρως αντίθετη με την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου.

Μάλιστα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την συνέχιση της λειτουργίας της ενότητας με δεδομένο ότι οι δύο από τους τρεις υπαλλήλους εργάζονται εδώ και 30 χρόνια στις υπηρεσίες οι οποίες από την Δευτέρα κιόλας θα είναι κλειστές καθώς δεν θα υπάρχει κανείς υπάλληλος! Σημειώνουμε ότι στο ίδιο κτίριο στεγάζονται οι υπηρεσίες και του ΚΕΠ με έναν υπάλληλο ο οποίος ωστόσο πηγαίνει στην υπηρεσία κάθε Τετάρτη.

Ν. Κορακιανίτης: «Καταδικάζουμε αποφάσεις που καταστρατηγούν την Δημοκρατία».

Έντονη ήταν η αντίδραση του Αντιδημάρχου Παλαιοκαστριτών Νίκου Κορακιανίτη ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Corfutvnews σημείωσε ότι από την πλευρά του και έως ότου παραδώσει στην νέα δημοτική αρχή θα προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια για να αποτρέψει αυτή την αρνητική εξέλιξη.

Όπως είπε: «ενημερώθηκα χτες το μεσημέρι για μία αιφνιδιαστική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την μετακίνηση τριών συνολικά υπαλλήλων από τον πρώην Δήμου Παλαιοκαστριτών στον νέο Δήμο Βορρά.

Οι δύο εκ των υπαλλήλων εργάζονται στις υπηρεσίες της Δημοτικής Ενότητας Παλαιοκαστριτών. Καταλαβαίνουμε ότι μία τέτοια εξέλιξη οδηγεί στο κλείσιμο και στην κατάργηση ουσιαστικά της Δημοτικής Ενότητας. Από την πλευρά μου θα προβώ σε κάθε δυνατή ενέργεια για την αποτροπή αυτής της απόφασης ακόμα και με δυναμικές κινητοποιήσεις. Παράλληλα απευθύνω έκκληση στη νέα δημοτική αρχή να προβεί από την δική της πλευρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να μην προωθηθεί η υποβάθμιση της Ενότητας Παλαιοκαστριτών. Θέλω να καταδικάσω τέτοιες αποφάσεις, στο παρά πέντε, οι οποίες κρύβουν πολίτικες σκοπιμότητες και δεν σέβονται τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων. Τονίζω ότι η απερχόμενη Δημοτική αρχή στήριξε στο 100% τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων τόσο του Δημοτικού συμβουλίου όσο και του Σωματείου εργαζομένων. Με την απόφαση αυτή, ενός μονομελούς οργάνου, μιλάμε για πλήρη καταστρατήγηση της Δημοκρατίας».

Στ. Κορφιάτης: «Θα προσφύγουμε κατά της απόφασης».

Έντονες είναι οι αντιδράσεις και από πλευράς του συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ καθώς σύμφωνα με το Πρόεδρο Σταμάτη Κορφιάτη μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει στο κλείσιμο της Δημοτικής ενότητας. Μάλιστα επεσήμανε ότι θα προσφύγουν κατά της απόφασης της αποκεντρωμένης.

Έντονες αντιδράσεις Προέδρων τοπικών κοινοτήτων.

Την έντονη αντίδραση τους για την κατάσταση αυτή εξέφρασαν στο πλαίσιο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Corfutv τόσο ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αλλειματάδων Γιώργος Κατσαρός όσο και ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λιαπάδων Νίκος Κορακιανίτης.

Ο κ. Κορακιανίτης έκανε λόγο για πλήρη υποβάθμιση του πρώην Δήμου ενώ υποστήριξε ότι θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις. Ο κ. Κατσαρός υποστήριξε ότι: «σήμερα μας αιφνιδίασε αυτή η απόφαση της Αποκεντρωμένης και έχει αναστατώσει όλο τον πρώην δήμο. Μιλάμε για μετακίνηση 2 υπαλλήλων που υπάρχουν εδώ και 30 χρόνια στην Ενότητα και εξυπηρετούν 8 χωριά. Καταλαβαίνουμε ότι με την αποχώρηση τους θα υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στην λειτουργία των υπηρεσιών».


Πηγή