Κέρκυρα: Καταγγέλουν αυταρχικές συμπεριφορές οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο!

Υγεία Κέρκυρα: Καταγγέλουν αυταρχικές συμπεριφορές οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο!

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε το ενιαίο σωματείο εργαζομένων στο ΓΝΚ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Σε άλλο ένα περιστατικό αυταρχισμού προχώρησε χθες 20-08-2019 η Διοίκηση του νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, με τον ερχομό στο νοσοκομείο της συναδέλφου ρευματολόγου που μόλις πρόσφατα προσελήφθη, προέκυψε η εύλογη ανάγκη να της δοθεί γραφείο με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ο εξοπλισμός αυτός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ηλεκτρονικό υπολογιστή. Χώρος βρέθηκε στην πρόσφατα μεταφερθείσα πτέρυγα ημερήσιας νοσηλείας, στον 3ο όροφο, στην κενή πτέρυγα της ορθοπεδικής κλινικής. (Σημειωτέον, ο χώρος αυτός φιλοξενούσε μέχρι τότε τα δωμάτια στα οποία διανυκτέρευαν οι εφημερεύοντες γιατροί του τμήματος θέμα για οποίο δεν προϋπήρξε καμία σχετική μέριμνα και μόνο μετά από συνεχιζόμενες οχλήσεις προς τη Διοίκηση βρέθηκε χώρος για το αυτονόητο, δηλαδή την ανάπαυση τους κατά τη διάρκεια της εφημερίας..).
Όσον αφορά τον εξοπλισμό, η Διοίκηση αποφάσισε να δεσμεύσει τον Η/Υ που βρίσκεται στο γραφείο του προσφάτως συνταξιοδοτηθέντος Δ/τη της Παθολογικής Κλινικής. Το συγκεκριμένο γραφείο και Η/Υ χρησιμοποιεί όμως εδώ και λίγο καιρό συνάδελφος επιμελήτρια παθολόγος. Να προσθέσουμε στο σημείο αυτό ότι στην παθολογική κλινική υπάρχει και άλλο άδειο γραφείο και Η/Υ που δεν χρησιμοποιείται από κανέναν . Άραγε δεν υπάρχουν Η/Υ σε άλλα γραφεία ή τμήματα οι οποίοι επίσης δεν χρησιμοποιούνται;
Η Διοίκηση λοιπόν, χθες, προχώρησε στη σύσταση επιτροπής (!) η οποία ζήτησε από την εν λόγω συνάδελφο να της παραδώσει τον Η/Υ. Όταν εκείνη αντέταξε το (άκουσον άκουσον!) επιχείρημα ότι της είναι απαραίτητος στην εργασία της, η Διοίκηση επανήλθε με “εντέλλεσθε” προς τη συνάδελφο να τον παραδώσει άμεσα! (προεξοφλώντας προφανώς και τα σχετικά πειθαρχικά μέτρα σε περίπτωση νέας άρνησης όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει..)
Η επιτροπή η οποία συστάθηκε με εντολή της Διοίκησης και με την παρουσία του μοναδικού φύλακα της βάρδιας και ώρα περίπου 14.20 μ.μ στις 20/8/2019 δεν επιχείρησε απλά αλλά εισέβαλε στο γραφείο της της ιατρού στην Παθολογική κλινική καταγράφοντας ;; τα έπιπλα ( γραφεία , καρέκλες , κομπιούτερ κλπ ) και φυσικά πήρε και το συγκεκριμένο κουμπιούτερ , ώστε να εγκαινιάσει νέα τμήματα .
Φυσικά η ουσία της υπόθεσης δε βρίσκεται στο ποιος Η/Υ θα χρησιμοποιηθεί. Ούτε ακόμα και στην εμμονή της διοίκησης να δημιουργήσει ένταση για ένα θέμα ήσσονος σημασίας και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως λόγο δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές άλλες εναλλακτικές. (Και στην τελική, πόσο άραγε κοστίζει η προμήθεια ενός νέου Η/Υ ;;; ) Η ουσία του ζητήματος είναι η, για πολλοστή φορά, αυταρχική συμπεριφορά της Διοίκησης προς γιατρό του νοσοκομείου η οποία… εντελώς τυχαία δεν της είναι και ιδιαίτερα συμπαθής. Πρόκειται για μια εντελώς ανούσια και αχρείαστη επίδειξη δύναμης και εξουσίας ενός Διοικητή που τρία χρόνια δεν έμαθε ούτε στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς. Η απαράδεκτη αυτή προσπάθεια εξευτελισμού γιατρού που κυριολεκτικά μαζί με τους άλλους τρεις Παθολόγους κρατούν όρθια τη βασικότερη όσο και προβληματικότερη κλινική δείχνει α μη τι άλλο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται τα χρόνια αυτά οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.
Είναι πλέον συνήθης πρακτική της Διοίκησης να συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο εκφοβίζοντας εργαζόμενους , απειλώντας τους με ΕΔΕ και φυσικά η στoχοποίηση είναι συνήθης πρακτική των τελευταίων 3 ετών χωρίς φυσικά να σέβεται την προσφορά τους – την εξαντλητική εργασία τους. Γιατί άραγε ; Μήπως δεν ανήκουν στην προσωπική του αυλή ;;;;;
Ως εργαζόμενοι του νοσοκομείου καταδικάζουμε απερίφραστα και καταγγέλλουμε τέτοιες πρακτικές εκφοβισμού απέναντι στο προσωπικό. Ας καταλάβει επιτέλους η Διοίκηση ότι τέτοιες συμπεριφορές έδιωξαν και διώχνουν κόσμο από το νοσοκομείο μας σε μια χρονική στιγμή που δεν περισσεύει κανείς!
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές από κανέναν!
Καταγγέλλουμε την ωμή παρέμβαση του Διοικητή για μία ακόμη φορά στοχοποιώντας συγκεκριμένους ιατρούς και εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας .
Δεν επιτρέπουμε τέτοιου είδους πρακτικές και φυσικά δεν μας εκφοβίζουν οι οποιοδήποτε απειλές τους».


Πηγή