Κέρκυρα: Μεγάλη πυρκαγιά – Εκκενώθηκαν δύο χωριά

Πρόκειται για τα χωριά Νεοχώρι και Παλαιοχώρι που απειλήθηκαν από τη φωτιά η οποία ξέσπασε νωρίτερα στη θέση Μπαστάτικα, στη νότια Κέρκυρα – Αναφορές πως η φωτιά ξεκίνησε από καταυλισμό Ρομά

Πολύ καλύτερη είναι, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η εικόνα της πυρκαγιάς, που ξέσπασε νωρίτερα, από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία, στη νότια Κέρκυρα.
Δείτε το video του corfutvnews.gr:

Κέρκυρα - Λευκίμμη: Εκκενώνεται το χωριό Νεοχώρι.

Η φωτιά πλησίαζε επικίνδυνα τα σπίτια των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι, γα τα οποία είχε δοθεί εντολή εκκένωσής τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες και αναφορές που επικαλείται η ΕΡΤ, η φωτιά ενδέχεται να ξεκίνησε από καταυλισμό Ρομά.
«Έχουμε πρόβλημα, η φωτιά είναι σε απόσταση εκατό μέτρων από τις αυλές των σπιτιών», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος.
Στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ από αέρος συνδράμουν και πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Την εντολή να μεταφερθούν οι κάτοικοι που δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, προκείμενου να απομακρυνθούν από τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται στη Νότια Κέρκυρα και απειλεί κατοικημένες περιοχές, στα χωριά Νεοχώρι και Παλαιοχώρι, έδωσε η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πάνδη.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Πανδή, «στο σημείο βρίσκεται μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ στη μάχη με τις φλόγες συνδράμουν και υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας με υδροφόρες».
Στο σημείο σπεύδει και η νέα αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, ενώ όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Νότου Κώστας Λέσσης, «ήδη η φωτιά κατάφερε να τυλίξει στις φλόγες κάποια ξύλινα παραπήγματα των ρομά που ζουν στην περιοχή».
«Πρέπει να φροντίσουμε και αυτούς τους ανθρώπους, καθώς ζουν χρόνια στην περιοχή μας» σημείωσε ο κ. Λέσσης.
Αυτή την ώρα στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλεται από τους πυροσβέστες να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα συνδράμουν από αέρος, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Νότου, και τέσσερα καναντέρ.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής, τα χωριά έχουν «πνιγεί» από τον πυκνό καπνό και είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν κάτοικοι αναπνευστικά προβλήματα.
Ήδη, οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή ενισχύονται.

Φωτιά στην Κέρκυρα

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki ·

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μπαστάτικα Κέρκυρας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 17 #πυροσβέστες, 7 οχήματα και 2 PZL.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην #πυρκαγιά στην περιοχή Μπαστάτικα Κέρκυρας και συνολικά επιχειρούν 25 #πυροσβέστες, 8 οχήματα, 2 Α/Φ και 2 PZL.

9 Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Πυροσβεστικό Σώμα

le01
le02
le03
le04
le05
le06

Πηγή: Πρωτοθεμα


Πηγή