«Κατηγορώ» αγγλικών ΜΜΕ για αποφυλάκιση Έλληνα καταδικασμένου για βιασμούς – Είχε παραδοθεί παρουσία του Δημοσ […]

Αστυνομικό ρεπορτάζ «Κατηγορώ» αγγλικών ΜΜΕ για αποφυλάκιση Έλληνα καταδικασμένου για βιασμούς – Είχε παραδοθεί παρουσία του Δημοσιογράφου Δ. Μάμαλου.

Έντονο είναι το «κατηγορώ» αγγλικών ΜΜΕ για την αποφυλάκιση, όπως γράφουν, του Δημήτρη Ασπιώτη, ο οποίος το 2012 καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξη 52 ετών για μία σειρά βιασμών Βρετανίδων τουριστριών στην Κέρκυρα, ωστόσο, βρέθηκε εκτός φυλακής 43 χρόνια νωρίτερα, ως συνέπεια του νέου ποινικού κώδικα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Εθνικού Κήρυκα η Express.co.uk και η Thesun.co.uk επεσήμαναν ότι το «Beast of Kavos» (Τέρας του Κάβου), όπως είχε ονομαστεί τότε ο 47χρονος σήμερα Δ. Ασπιώτης είναι ξανά ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης την πρώτη ημέρα κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από το νησί.

Δημοσιογράφος της «Express» τον συνάντησε και στην ερώτηση πώς κατάφερε να αποφυλακιστεί τόσο πρόωρα απάντησε: «Βγήκα έξω λόγω του νέου νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης».

«Έχω γνωρίσει μία κοπέλα και σκέφτομαι μόνο αυτήν τώρα. Δεν μου επιτρέπεται να φύγω από την Κέρκυρα, αλλά με άφησαν να την επισκεφτώ στους Παξούς. Ζητώ συγγνώμη για ό,τι έκανα. Για να μην ξανασυμβεί, θα έκανα τα πάντα», πρόσθεσε και ανέφερε οτι το μυαλό του είναι «καθαρό», αφού έχει σταματήσει την χρήση ναρκωτικών.

«Τώρα πίνω λίγο, ή καπνίζω τσιγάρα ή λίγο χόρτο. Συνήθιζα να έχω κοκαΐνη και άλλα χάπια που με έκαναν να τρελαίνομαι. Δεν παίρνω τίποτε τώρα, άρα δεν αποτελώ κίνδυνο».

Το 2012 υπήρξαν έπαινοι προς την Ελλάδα για την ποινή ρεκόρ που είχε επιβληθεί. Αλλά νωρίτερα φέτος, χωρίς το θέμα να λάβει μεγάλη δημοσιότητα αφέθηκε ελεύθερος, έχοντας εκτίσει λιγότερα από 9 χρόνια από τα 52.

Η βρετανική εφημερίδα, τόνιζε ακόμη ότι οι περιοριστικοί όροι δεν του απαγορεύουν «να κυκλοφορεί στους δρόμους και τα μπαρ του νησιού, όπου οι τουρίστες δε γνωρίζουν τα εγκλήματά του και απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους».

Αναφέρεται ακόμη στο άρθρο πως ο Ασπιώτης, τον οποίο φωνάζουν Τζίμη, αποκαλείται «Τζίμης ο Βιαστής» (Jimmy the Rapist), καθώς είχε φυλακιστεί για βιασμό το 2007. Αλλά άρχισε να επιτίθεται σε γυναίκες αφού αφέθηκε ελεύθερος τρία χρόνια μετά.

Το 2010, η Αστυνομία αναζητούσε για μέρες τον Δ. Ασπιώτη, υπό την πίεση του πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο κατηγορούμενος, μετά από 6 μέρες παραδόθηκε παρουσία του δημοσιογράφου του Corfutvnews, Διονύση Μάμαλου.

Οπως ανέφερε ο κ. Μάμαλος και στον «Ε.Κ.», ο Δ. Ασπιώτης «είχε το τηλέφωνό μου και είπε ότι θα παραδοθεί μόνο αν ήταν παρόντες δύο δημοσιογράφοι και μόνο δύο αστυνομικοί, όχι μεγάλος αριθμός ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας».

Σύμφωνα με την Express, η Αστυνομία και το υπουργείο Δικαιοσύνης επανειλημμένα αρνήθηκαν να απαντήσουν σε αιτήματα της βρετανικής εφημερίδας ως προς την επιβεβαίωση της αποφυλάκισης του Δ. Ασπιώτη και ως προς το αν έχουν εκδώσει σχετικές προειδοποιήσεις.

Επίσης το υπουργείο Εξωτερικών δεν απάντησε, σύμφωνα πάντα με το άρθρο, αν γνώριζε ότι ο Δ. Ασπιώτης είναι εκτός φυλακής.

Πηγή: https://www.ekirikas.com/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CF%8E-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%B7-43-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CF%89/?fbclid=IwAR2VA_TN4BVglwddYmd0YW_S9lSSdYcKBEsZU2BZLyV89wyu-9gNbGwt9XE


Πηγή