Κερκυραίων Δήμος: «Ο Μεταλληνός είναι ένας άνθρωπος με ήθος, δημοκρατικές αρχές και ενωτικό πνεύμα».

Δήμος Κέρκυρας Κερκυραίων Δήμος: «Ο Μεταλληνός είναι ένας άνθρωπος με ήθος, δημοκρατικές αρχές και ενωτικό πνεύμα».

Απάντηση της παράταξης της Μ. Υδραίου στην «Εκκίνηση» με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός του Μαρκάτη κατά του Δημήτρη Μεταλληνού, που θα αποτελέσει την πρόταση της νέας δημάρχου για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου δόθηκε σήμερα με δελτίο τύπου.

Συγκεκριμένα, η δημοτική παράταξη ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Δημήτρης Μεταλληνός απολαμβάνει ευρύτερης καταξίωσης όχι μόνο στην ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και στην τοπική κοινωνία. Είναι ένας άνθρωπος με ήθος, δημοκρατικές αρχές και ενωτικό πνεύμα που εκφράζει την επιλογή μας για ενότητα, συνεργασία και συνεννόηση.
Θα είναι η πρόταση της νέας δημοτικής αρχής για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Είναι μια πρόταση που συνδέεται με το καθολικό αίτημα για την αναβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου που περιλαμβάνει ένα νέο κανονισμό λειτουργίας που θα σέβεται τα δικαιώματα της μειοψηφίας αλλά και νέους θεσμούς διαβούλευσης.
Η εκλογή όχι μόνο του κ. Μεταλληνού αλλά και του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου που θα αποτελείται από εκπροσώπους άλλων παρατάξεων, με ευρεία πλειοψηφία θα αποτυπώσει την διάθεση συναίνεσης και συνεργασίας.
Είναι σαφές ότι η προσπάθεια δημιουργίας ανύπαρκτων ζητημάτων και η απόπειρα «ιδεολογικής» τρομοκρατίας από μειοψηφικές απόψεις, που σε κάθε περίπτωση είναι σεβαστές, δεν έχουν θέση στη Νέα Αρχή που κάνει ο Δήμος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.»


Πηγή