Κ. Νικολούζος: «Το έργο του Φοίνικα έχει ξεκινήσει – Δεν καταλαβαίνω αυτή την πρεμούρα τώρα».

Δήμος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος: «Το έργο του Φοίνικα έχει ξεκινήσει – Δεν καταλαβαίνω αυτή την πρεμούρα τώρα».

Για τους λόγους που δεν παρευρέθηκε στην χθεσινή συνάντηση για την διάσωση του Φοίνικα αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος μιλώντας στο Corfutv το βράδυ της Πέμπτης.

Ο κ. Νικολούζος επεσήμανε ότι: «Δεν προσκλήθηκα και αυτό είναι γνωστό. Με τον κ. Κοντό βρέθηκα στο ΔΗΠΕΘΕ και μου είπε για την πρωτοβουλία που ετοιμάζει, ότι κάνει μια εκδήλωση να μιλήσουν για τον Φοίνικα συγκεκριμένα άτομα. Με ρώτησε αν θα πήγαινα και του απάντησα ότι εγώ είμαι ο Δήμαρχος. Δεν θα πάω να ακούσω τι λένε κάποιοι για τον Φοίνικα όταν εμείς έχουμε την ευθύνη εκτέλεσης του έργου που είναι ενταγμένο σε πρόγραμμα.

Πως θα πήγαινα; Είδα φως στο Φλαγγίνειο και μπήκα; Θα ήταν προσβλητικό για τον Δήμαρχο. Είχαν υποχρέωση οι διοργανωτές να διαβάσουν έστω το υπόμνημα που τους έδωσε η υπηρεσία μου. Τα εσώψυχα τους θέλησαν να βγάλουν. Στην ουσία είχε να κάνει με μία συγκέντρωση με αντιπολιτευτικό χαρακτήρα. Δεν κλίθηκα να πάω σαν βασικός φορέας για ενημέρωση. Εγώ δεν θα εξυπηρετήσω σκοπιμότητες.

Επίσης ενδεχομένως να είχε σκοπό να σκεπάσει τα γεγονότα. Όπως τέθηκε χθες ότι έχουμε ευθύνη εμείς για την απένταξη. Εμείς φροντίσαμε να ετοιμάσουμε έναν φάκελο όταν άνοιξε το ΕΣΠΑ. Το έργο έχει ξεκινήσει. Άρα δεν καταλαβαίνω αυτή την πρεμούρα τώρα».


Πηγή