Μέλος σε τρεις επιτροπές της Βουλής ο Διον. Καλαματιανός

Κατόπιν εισηγήσεως της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Ν. Ηλείας, Διονύσιος – Χαράλαμπος Καλαματιανός ορίστηκε τακτικό μέλος σε τρείς επιτροπές του κοινοβουλίου.

Ως δικηγόρος και με πολυετή διοικητική εμπειρία, έχοντας υπηρετήσει ως Διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας, ορίστηκε ως τακτικό μέλος στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Η επιτροπή έχει ως αντικείμενο τη διαβούλευση επί των θεμάτων πέντε σημαντικών Υπουργείων: του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Επικρατείας.

Επίσης, λόγω της γνώσης του και της εμπειρίας του στο Ασφαλιστικό Σύστημα, τοποθετήθηκε ως τακτικό μέλος και στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Η επιτροπή έχει ως αντικείμενο της την εποπτεία της λειτουργίας και της εξέλιξης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και ιδιαιτέρως της βιωσιμότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης του συστήματος.

Τέλος, τοποθετήθηκε ως τακτικό μέλος και στην Επιτροπή δημοσίων επιχειρήσεων, τραπεζών, οργανισμών κοινής ωφελείας και φορέων κοινωνικής ασφάλισης, η οποία γνωμοδοτεί:

α) περί της καταλληλόλητας των προσώπων που η Κυβέρνηση προτίθεται να τοποθετήσει ως επικεφαλής (π.χ. Διοικητές, Προέδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους) στις δημόσιες επιχειρήσεις, στις τράπεζες, στους οργανισμούς κοινής ωφελείας και στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και

β) για την διαχείριση και την εξέλιξη των επιχειρήσεων των οποίων αυτοί προΐστανται.

Επίσης, υποδεικνύει στους εποπτεύοντες υπουργούς μέτρα που κρίνει ότι είναι επωφελή για το δημόσιο συμφέρον. Από την ανωτέρω επιτροπή έχουν ήδη ακροαστεί ο νέος Διοικητής του ΕΦΚΑ, καθώς και ο προτεινόμενος από την κυβέρνηση Διοικητής του ΟΑΕΔ.


Πηγή