Μυρσίνη: Χαμόγελο και παιχνίδι για τα μικρά προσφυγόπουλα…


Πρωτοβουλία του ΝΠΔΔ Πηνειού και του θιάσου «Μαγικές Σβούρες» που επισκέφθηκαν το κέντρο φιλοξενίας Μυρσίνης…

Ένα βιωματικό εργαστήρι, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο χώρο φιλοξενίας των προσφύγων στην Μυρσίνη, ένα εργαστήρι που ήταν αφιερωμένο στα παιδιά, στα «παιδιά του πολέμου», που κάποια από αυτά όχι μόνο πρόλαβαν να ζήσουν την φρίκη, αλλά και την αγωνία ενός ταξιδιού στο άγνωστο για μια καλύτερη τύχη, για την επιβίωση…

Ο δήμος Πηνειού, μέσω του ΝΠΔΔ και ο θίασος «Μαγικές Σβούρες», που «ανέβασαν» χθες βράδυ το έργο «Πήτερ Παν», στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Πηνειού, έλαβαν μια αξιέπαινη πρωτοβουλία να πραγματοποιήσουν το βιωματικό εργαστήρι λίγες ώρες πριν την παράσταση και να έρθουν κοντά στα παιδιά από την Συρία.

«Ήρθαμε εδώ, να γνωριστούμε με τα παιδιά και να τους χαρίσουμε μέσα από το θεατρικό παιχνίδι στιγμές ξεγνοιασιάς και γέλιου», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πηνειού Δημήτρης Βασιλόπουλος. Χαρακτήρισε αυτές τις πρωτοβουλίες ιδιαίτερα σημαντικές και στάθηκε στην ανάγκη συνεργασίας του δήμου Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης, η οποία ξεκινά και μέσα από τον πολιτισμό ενόψει της θητείας των νέων δημοτικών αρχών.

Σύμφωνα και με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Βασίλη Καψή, στόχος ήταν μέσα από τον πολιτισμό να γίνει προσέγγιση της διαφορετικότητας, γιατί στον πολιτισμό, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν υπάρχουν όρια, εσωστρέφεια και αγκυλώσεις. «Μπορούμε να ζήσουμε όλοι μαζί. Να δείξουμε ότι η Ελλάδα είναι χώρα φιλοξενίας», ανέφερε.

Ότι πολιτισμός δεν μόνο το θέατρο, αλλά κυρίως η επαφή, τόνισε η ηθοποιός του θιάσου «Μαγικές Σβούρες» Δόμνα Ζαφειροπούλου: «Το θέατρο και ο πολιτισμός είναι να συναντηθούμε, αυτό που κάνουμε σήμερα με τα παιδιά. Εμείς ερχόμαστε να «πάρουμε» από τα παιδιά. Είναι το πρώτο μας «υλικό» τα ίδια τα παιδιά, για εμάς που κάνουμε παιδικό θέατρο.

Είναι πολύτιμο όλο αυτό σήμερα, γιατί είναι παιδιά «βασανισμένα» από άλλες πατρίδες. Και ο «Πήτερ Παν» είναι ένα συμβολικό έργο με την «Χώρα Του Ποτέ» για τα παιδιά που έρχονται από άλλες χώρες.

Για εμάς, αυτά τα παιδιά είναι μια αναφορά. Μπορούμε να γίνουμε όλοι μια οικογένεια», ανέφερε η κα Ζαφειροπούλου.


Πηγή