Ν. Γκούσης: «Ο Δήμαρχος Νότου αθέτησε την υπόσχεση περί συνεργασίας».

Αυτοδιοίκηση Ν. Γκούσης: «Ο Δήμαρχος Νότου αθέτησε την υπόσχεση περί συνεργασίας».

Απουσία ενημέρωσης και συνεργασίας καταλογίζει ο Επικεφαλής της ΔΗ.ΜΟ.ΣΥΝ. Νίκος Γκούσης στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Νότου Κώστα Λέσση.

Η ανακοίνωση συγκεκριμένα αναφέρει: «Πέρασαν σχεδόν δέκα εβδομάδες από την ολοκλήρωση των πρόσφατων δημοτικών εκλογών και ενώ απομένουν πλέον τρεις εβδομάδες έως την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών, τα δεδομένα για το δήμο νότιας Κέρκυρας έχουν ως εξής:
Η προετοιμασία της νεοσύστατης δημοτικής μηχανής και η διαπραγμάτευση για τα μείζονα και επείγοντα θέματα που αφορούν το δήμο μας γίνεται αποκλειστικά από το νεοεκλεγέντα δήμαρχο και μάλιστα καταχρηστικά, υπό την έννοια ότι δεν εκτελεί αποφάσεις κάποιου αρμόδιου θεσμικού πολιτικού οργάνου.

Η συνεργασία, η οποία μετεκλογικά παρουσιάστηκε ως «πολύφερνη νύφη» και ήταν επιβεβλημένη, ώστε κατά κάποιο τρόπο να νομιμοποιούσε πολιτικά τις ενέργειες του δημάρχου έως την ανάληψη των καθηκόντων του εξαντλήθηκε σε μια μέρα -στις 26 Ιουνίου-σε μία μικρής διάρκειας ατελέσφορη ενημερωτική σύσκεψη για ανταλλαγή απόψεων.

Η υπόσχεση του δημάρχου για μια νέα σύσκεψη με πληρέστερη ενημέρωση με όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων, αλλά και για τη σύγκλιση ενός άτυπου δημοτικού συμβουλίου μέχρι στιγμής εκκρεμεί, αν και έχει περάσει διάστημα έξι εβδομάδων, κατά το οποίο ο δήμαρχος προφανώς και έχει αποκτήσει πλήρη εικόνα, έχοντας μάλιστα έκτοτε πραγματοποιήσει αρκετές επαφές με διάφορους απερχόμενους αλλά και νεοεκλεγμένους άρχοντες.

Τα θέματα που θα αντιμετωπίσουμε από την 1η Σεπτέμβρη θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμα. Γι αυτό κρίνεται κάτι παραπάνω από αναγκαία η συνεχής φυσική παρουσία της νεοεκλεγείσας δημοτικής αρχής στους οικισμούς του δήμου μας, ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση και διαβούλευση με τους δημότες, αλλά και να προκύψει η επιθυμητή συμμετοχή (ή τουλάχιστον η αρχική ανοχή) των πολιτών στην διαχείριση των προβλημάτων τους.

Μέχρι τώρα οι προαναφερθείσες δημοκρατικές διαδικασίες-κρίνοντας με επιείκεια- έχουν παραμεληθεί και δυστυχώς η ενημέρωση τόσο των παρατάξεων όσο και των πολιτών γίνεται αποσπασματικά, είτε μέσω δηλώσεων στα ΜΜΕ είτε μέσω φημών και διαρροών.

Ειδικά για το μείζον πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο μάλιστα είχε προταθεί από τον ίδιο το δήμαρχο ως θέμα μοναδικό και επείγον για το άτυπο δημοτικό συμβούλιο, απαιτείται πολυεπίπεδη συνεργασία, που θα αφορά:
α) στην έγκαιρη προετοιμασία ενός νέου, σύγχρονου και περιβαλλοντικά φιλικού τοπικού σχεδίου για το δήμο μας,
β) στη δημιουργία μιας ισχυρής και πολιτικά εφικτής πρότασης για τη διαχείριση απορριμμάτων της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας, και
γ) στη συγκρότηση ενός κοινού ενδοδημοτικού μετώπου ενισχυμένου με πολιτική και νομική τεκμηρίωση ενάντια στην οποιαδήποτε απόπειρα παράνομης λειτουργίας του ΧΥΤΑ/Υ νότιας Κέρκυρας.

Γιατί άραγε χάθηκε πολύτιμος χρόνος; Ποιοί ωφελούνται;
Οι δημότες συνεχίζουν να περιμένουν άμεση ενημέρωση και κυρίως φυσική παρουσία!!! Μαζί τους περιμένουμε κι εμείς με διάθεση συνεργασίας στα πλαίσια των θεσμικών μας αρμοδιοτήτων…».


Πηγή