Ξεκίνησε η λειτουργία Seatrack στη Γλύφα – Ακολουθούν οι Θίνες

Παραδόθηκε χθες το μεσημέρι το sea track στην παραλία της Γλύφας του δήμου Πηνειού ώστε τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι ηλικιωμένοι να μπορούν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους με ασφάλεια και άνεση. Πλέον απομένει να ολοκληρωθούν οι εργασίες εγκατάστασης για να τεθεί σε λειτουργία και το sea track στην παραλία των Θινών Βαρθολομιού στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Χθες στην παράδοση του έργου παραβρέθηκαν η δήμαρχος Πηνειού Βάντα Κοντούλη, ο πρ. δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Θανόπουλος και ο ένας εκ των εφευρετών του sea track και προμηθευτής Ιγνάτιος Φωτίου.

Οι εργασίες εγκατάστασης Sea Track αφορούν στη πράξη «ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ & ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑμεΑ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» Προϋπολογισμού 110.845,00.

«Άλλο ένα σημαντικό έργο το οποίο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί έχει να δώσει προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ στις παραλίες του Δήμου Πηνειού και κατ´ επέκταση της Ηλείας. Εκτός του σημαντικού γεγονότος ότι συμβάλλουμε στην προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στις παραλίες , δίνουμε προϋποθέσεις για την αύξηση της επισκεψιμότητας στο νομό μας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για τους συμπολίτες μας, για τους επισκέπτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ΑΜΕΑ. Ποτέ κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να αντιμετωπίσει στη ζωή του», δήλωσε ο κ. Καστρινός.

Ο κ. Καστρινός στάθηκε στην καθυστέρηση εγκατάστασης του sea track παρότι, όπως ανέφερε, είχαν γίνει έγκαιρα όλες οι ενέργειες από την δημοτική αρχή: «Δυστυχώς οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν μας επέτρεψαν να έχουμε ολοκληρώσει τις συγκεκριμένες εργασίες από την αρχή του καλοκαιριού. Ο Δήμος με τις υπηρεσίες του, από την εκπόνηση και ωρίμανση της Μελέτης ,την υποβολή της συγκεκριμένης πρότασης μετά τη σχετική πρόσκληση και στη συνέχεια την διαγωνιστική διαδικασία υπέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για την επίτευξη του στόχου μας», δήλωσε.

Την ικανοποίησή του για την τοποθέτηση sea track και στις παραλίες του δήμου Πηνειού εξέφρασε ο οργανωτικός γραμματέας του Σωματείου Παραπληγικών Ν. Ηλείας Γιάννης Φλόκας, ενώ στην σημαντικότητα της πατέντας του sea track αναφέρθηκε ο κ. Φωτίου.


Πηγή