Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για την καταγγελία του 19χρονου.

Κοινωνία Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για την καταγγελία του 19χρονου.

Δηκτικού περιεχόμενου ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, με αφορμή την καταγγελία 19χρονου ασκούμενου μάγειρα σε τοπική επιχείρηση εστίασης.

Η ανακοίνωση

«Μπορεί η δήλωση του Μητσοτάκη για τον «οδοστρωτήρα που θα σαρώσει τα εμπόδια της επιχειρηματικότητας» να ήταν καλοπροαίρετη και να παρεξηγήθηκε.Μπορεί η άποψη για 7ήμερη εργασία να ήταν καλοπροαίρετη και να παρεξηγήθηκε. Μπορεί η κατάργηση του ΣΔΟΕ και η υποβάθμιση του ΣΕΠΕ να ήταν πράξεις καλοπροαίρετες και να παρεξηγήθηκαν.

Όμως ένα είναι σίγουρο και δεν χωρά αμφιβολία. Υπάρχουν πολλοί κουτοπόνηροι σε αυτόν τον τόπο που πιθανόν όλα αυτά να τα παρεξήγησαν και όχι άδικα. Ή ακόμα χειρότερα όλα αυτά να τα περίμεναν. Ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της οικονομίας μας και ο τόπος μας αποτελεί ένα κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό. Οι εικόνες που είδαμε όμως και η καταγγελία που έγινε για το εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι δεν τιμούν κανέναν. Ούτε και η αντίδρασή του. Η απάντησή του: «σε όποιον δεν αρέσουν οι συνθήκες μπορεί να φύγει άμεσα» δεν τιμά ούτε τον ίδιο, ούτε τον τόπο μας.

Να υπενθυμίσουμε στον κ. Μποτρίνι ότι και νόμοι υπάρχουν και εργαλεία προστασίας της υγείας και των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων. Και σε περίπτωση που ανήκει σε αυτούς που παρεξήγησαν τις δηλώσεις Μητσοτάκη να υπενθυμίσουμε ότι το εργατικό δίκαιο δεν έχει ακόμα καταργηθεί. Ας το γνωρίζουν όλοι λοιπόν ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στον τόπο μας και θα μας βρίσκουν κάθε φορά απέναντι.

Και ας απαντήσει ο κ. Μποτρίνι:

  • Αν δε συνέβη τίποτα γιατί οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση απομακρύνθηκαν;
  • Τα καψίματα με καυτό λάδι στα χέρια στου μαθητευόμενου πώς δημιουργήθηκαν; Τα έκανε μόνος του; Δεν είδαμε τους υπεύθυνους να διαψεύδουν ότι έγιναν αυτά.
  • Επίσης, ο μαθητευόμενος καταγγέλλει ότι εργαζόταν 12-13 ώρες την ημέρα. Το διαψεύδει αυτό η επιχείρηση; Είναι νόμιμα αυτά τα ωράρια;
  • Υπάρχουν και άλλα παρόμοια περιστατικά που πρέπει να μάθει η κοινή γνώμη;

Συμπεριφορές τύπου Μποτρίνι που δείχνουν θράσος και ανυποληψία απέναντι στους καθημερινούς του συνεργάτες δεν τις έχουμε ανάγκη. Καλό θα είναι τα κόμματα να καταδικάζουν άμεσα τέτοια περιστατικά και το σημαντικότερο όμως να δουλέψουμε όλοι μαζί προληπτικά οι πολίτες, οι καταναλωτές, οι εργαζόμενοι, τα κόμματα και οι θεσμοί για τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας και σε κάθε περίπτωση για την απαρέγκλιτη τήρηση της νομοθεσίας που προστατεύει τους εργαζόμενους από παρόμοιες αυθαιρεσίες».


Πηγή