Πάντα σε ετοιμότητα το Κλιμάκιο Καναντέρ της 117 Π.Μ. Ανδραβίδας – Με τόλμη και αυταπάρνηση

Σε ετοιμότητα βρίσκονται καθημερινά τα στελέχη του κλιμακίου των πυροσβεστικών αεροσκαφών Καναντέρ στην 117 Π.Μ. στην Ανδραβίδα. Άνθρωποι που ανά πάσα στιγμή ρίχνονται στη «μάχη» της φωτιάς για το κοινό καλό, για τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον, δίνουν τον δικό τους αγώνα, στηριζόμενοι στο θάρρος και την μεγάλη ικανότητα που τους διακρίνει όχι μόνο για τον χειρισμό των αεροσκαφών, αλλά και για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Η εφ. «Πατρίς» βρέθηκε στο χώρο του κλιμακίου των Καναντέρ στην 117 Π.Μ. και κατέγραψε την προετοιμασία των πιλότων, για κάθε ενδεχόμενο αυτές τις δύσκολες μέρες του καλοκαιριού.

Ο στόλος των Καναντέρ, πανελλαδικά είναι πεπαλαιωμένος, σύμφωνα με τα στοιχεία. Τα CL 215 έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια υπηρεσίας και τα CL 415 σχεδόν τα 20. Σε αυτά βασίζεται το σημαντικότερο μέρος της κατάσβεσης των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα, τα οποία συνολικά φτάνουν τα 11. Τα ανταλλακτικά είναι δυσεύρετα, ενώ όσες ακόμη χώρες διαθέτουν Καναντέρ, τα έχουν αναβαθμίσει με τα CL 215 Τ ή με τα CL 515, που είναι νέας τεχνολογίας.

Διαβάστε περισσότερα στην εφ. «Πατρίς» που κυκλοφορεί…


Πηγή