Πάτρα: Ζευγάρι που έχει ανάγκη το ρεύμα της ΔΕΗ κινδυνεύει να μείνει στο σκοτάδι

Άνεργο ζευγάρι που αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα υγείας και ζει κάτω από δύσκολες συνθήκες κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα, καθώς χρωστάει ένα ποσό στη ΔΕΗ που συνολικά ξεπερνάει τα 8.000 ευρώ.

Ο άνδρας πάσχει από σοβαρή ασθένεια και αυτές τις μέρες νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από το οποίο αναμένεται να βγει εντός της εβδομάδας. Το ρεύμα στο σπίτι του το έχει μεγάλη ανάγκη προκειμένου να λειτουργήσουν τα μηχανήματα τα οποία ουσιαστικά τον κρατούν στη ζωή.

Η γυναίκα του είναι εξίσου άνεργη και έχει να εργαστεί εδώ και αρκετά χρόνια. Το ζευγάρι ζει με ελάχιστα χρήματα που προέρχονται από κοινωνικά επιδόματα και τα οποία αποτελούν και το μοναδικό του εισόδημα. Όπως καταλαβαίνει κανείς, του είναι αδύνατον να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει, αφού τα χρήματα από τα κοινωνικά επιδόματα ξοδεύονται για σίτιση και για τα φάρμακα του άνδρα.

Φίλοι και συγγενείς του ζευγαριού έχουν ξεκινήσει ένα σαφάρι για την αναζήτηση χρημάτων, προκειμένου να αποτρέψουν τη διακοπή του ρεύματος από την ΔΕΗ, αν και αυτό με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν είναι αρκετά δύσκολο από τη στιγμή που θα πρέπει να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 2.000-3.000 ευρώ για να δοθούν ως προκαταβολή.

Το άνεργο ζευγάρι έχει οφειλές και στη ΔΕΥΑΠ, όπως και στο στεγαστικό του δάνειο, έχοντας όμως προχωρήσει εκεί σε διακανονισμούς και ειδική ρύθμιση. Στη ΔΕΗ όμως τα ποσά που απαιτούνται για το διακανονισμό είναι μεγάλα και δεν βρίσκονται. Αξίζει να αναφέρουμε ότι συλλογικότητες και οργανώσεις της πόλης που γνωρίζουν το ζήτημα έχουν ξεκινήσει μία εκστρατεία, ώστε να αποτρέψουν τη διακοπή του ρεύματος στο σπίτι του άνεργου ζευγαριού.


Πηγή