Πανόπουλο Ηλείας: Πυρκαγιά στην Αγία Τριάδα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένα ακόμα δύσκολο καλοκαίρι φαίνεται πως έχουν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Ηλείας, αφού χαργά το απόγευμα της Παρασκευής σήμανε για ακόμα μια φορά συναγερμός ύστερα από κλήση για δασική πυρκαγιά στα Πετρέικα Αγίας Τριάδας στο Πανόπουλο Ηλείας.

Ειδικότερα, ειδοποίηση έλαβε περίπου στις 19:20 το απόγευμα η Π.Υ. Ηλείας για φωτιά σε δασική έκταση, ανταποκρινόμενη άμεσα και στέλνοντας στο σημείο 11 πυροσβεστικά οχήματα με 22 άντρες. Τα περισσότερα εξ αυτών προέρχονταν από την Π.Υ. Αμαλιάδας, μιας και το σημείο που βρισκόταν η φωτιά ήταν σε κοντινότερη απόσταση από την πόλη της Ήλιδας, ενώ στην κατάσβεση βοήθησαν και οχήματα από την Π.Υ. Πύργου και το Π.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας. Στο σημείο βρέθηκε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο Ericsson που συνέβαλε σημαντικά στην κατάσβεση του πύρινου μετώπου. Η άμεση επέμβαση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής και το εναέριο μέσο κατάφεραν να οριοθετήσουν άμεσα τη φωτιά. Πέντε πυροσβεστικά οχήματα και 10 άντρες παραμένουν στο σημείο προκειμένου να κατασβέσουν πλήρως την πυρκαγιά.

Τα αίτια της φωτιάς ερευνά το Ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Ηλείας και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εξάγουν τα αποτελέσματα που θα δείξουν από πού προήλθε.


Πηγή