Παράδοση – παραλαβή στον δήμο Ήλιδας – Παρέλαβε με επιφύλαξη ο Γιάννης Λυμπέρης

Με επιφύλαξη παρέλαβε την Παρασκευή το μεσημέρι ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης από τον απερχόμενο Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και επισήμως αναλαμβάνει τα καθήκοντά του από την 1η Σεπτεμβρίου.

Η παράδοση- παραλαβή πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο παρουσία του κ. Λυμπέρη και του κ. Χριστοδουλόπουλου, των νεοεκλεγέντων δημοτικών συμβούλων Ευάγγελου Χριστοφόρου, Αβραάμ Μπούρα και Βασίλη Ζαχαρόπουλου και των απερχόμενων αντιδημάρχων και προέδρων Ρούλας Γκουβίτσα, Κώστα Τσεριώνη, Παναγιώτη Μαυρίκου και Μάκη Παπαγιαννόπουλου, οι οποίοι επανεξελέγησαν δημοτικοί σύμβουλοι στην αντιπολίτευση.

Ο κ. Λυμπέρης κατά την παραλαβή εξέφρασε την επιφύλαξή του, καθώς όπως είπε απουσιάζουν οι ισολογισμοί των ετών 2016-2017 και 2018, γι’ αυτό και η υπογραφή του ήταν με επιφύλαξη, ευχόμενος να είναι όλα καλά.

Επανέλαβε την θέση του ότι στον δήμο δεν περισσεύει κανείς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που θεωρεί ότι δεν θα μπορέσουν να συνεισφέρουν κάπου και δεν θα συμπεριληφθούν από τον ίδιο.

Τόνισε ότι η νέα δημοτική αρχή δεν θα αφήσει τίποτα να ξεφύγει από τον έλεγχό της, επισημαίνοντας ότι έχει μεγάλα θέματα να αντιμετωπίσει στον δήμο όπως είναι το μέχρι πρότινος ΤΕΙ το οποίο τώρα έχει μετονομαστεί σε Πανεπιστήμιο, πλην όμως η έδρα του βρίσκεται στο Μεσολόγγι. «Η έδρα της φυτικής παραγωγής πρέπει να επιστρέψει στην Αμαλιάδα. Η έδρα είναι εδώ» είπε χαρακτηριστικά.

Έθεσε επίσης το θέμα της λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, το οποίο πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητά του και να απομακρυνθεί κάθε σκέψη υποβάθμισής του.

Υπογράμμισε ότι ο δήμος Ήλιδας θα είναι ‘παρών’ σε όλες τις διεκδικήσεις, άλλωστε όπως είπε από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει έτοιμος να συνεισφέρει αλλά η απερχόμενη δημοτική αρχή επέλεξε να χαράξει μία άλλη πορεία.

Απευθυνόμενος στον κ. Χριστοδουλόπουλο του επεσήμανε ότι η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής θα έχουν πλέον υπερ-αρμοδιότητες και τον κάλεσε να επιλέξει και να προτείνει πρόσωπα από την μείζονα μειοψηφία που θα μετέχουν σε αυτές, τα οποία θα έχουν διαθέσιμο χρόνο και δεν θα σημειώνουν απουσίες.

Από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι παραδίδει τον δήμο με αποθεματικό στο ταμείο και με δημοπρατημένα έργα 80 εκ. ευρώ και ότι ως αντιπολίτευση θα είναι θεματοφύλακας αυτών των έργων και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα δημοτική αρχή.

Πριν την παράδοση- παραλαβή ο κ. Λυμπέρης και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι που τον συνόδευαν επισκέφθηκαν τις υπηρεσίες του δήμου και είχαν σύντονη συνομιλία με τους υπαλλήλους.

Δείτε Φωτογραφίες


Πηγή