Πύργος: Αυξημένη κίνηση λόγω του Δεκαπενταύγουστου

Αύγουστε καλέ μου μήνα να ήσουν δυο φορές τον χρόνο.

Η λαϊκή παροιμία ισχύει και για την περιοχή μας αφού η κίνηση σε όλον τον Νομό αλλά κυρίως στην πόλη του Πύργου ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.

Από νωρίς χθες το πρωί οι δρόμοι παρουσίαζαν έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση αφού όλοι έτρεχαν για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής τόσο για το γιορτινό τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου, όσο και για την αγορά των δώρων από τα εμπορικά καταστήματα.

Την τιμητική τους φυσικά είχαν και τα καφέ στα οποία μετά από κάποια ώρα ήταν λίγο δύσκολο να βρεις κάποιο άδειο τραπέζι.

Φυσικά πολλοί ήταν και αυτοί που αναζήτησαν δροσιά στις κοντινές παραλίες .

Παρότι σύμφωνά με τους επαγγελματίες η αγοραστική κίνηση δεν κυμαίνεται στα επίπεδα περασμένων ετών, παρόλα αυτά η τόνωση που δίνουν οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου στην τοπική οικονομία ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Ξεκινά η επιστροφή

Όπως μας ανέφερε ο σταθμάρχης του ΚΤΕΛ Ηλείας κ Νίκος Βλαχαντώνης η επιβατική κίνηση κυμάνθηκε στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

«Η κάθοδος των ετεροδημοτών ολοκληρώθηκε την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου χωρίς προβλήματα αφού με έκτατα δρομολόγια καλύψαμε πλήρως τις ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Από αύριο Παρασκευή θα ξεκινήσει σταδιακά η επιστροφή τω ν εκδρομέων κυρίως προς Αθήνα αλλά και Πάτρα, Γιάννενα και Θεσσαλονίκη.

Με έκτακτα και πάλι δρομολόγια το ΚΤΕΛ Ηλείας είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των επιβατών, απλώς μόνο θα τους παρακαλούσαμε για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να προβαίνουν στην έγκαιρη έκδοση των εισιτηρίων τους».

Νίκος Λώλος


Πηγή