Σημαντική συνάντηση Αυγερινοπούλου με Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δημήτρη Οικονόμου

Σε δημιουργικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση εργασίας της Δρος. Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, Βουλευτού Ν. Ηλείας, Ν.Δ. και Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, με τον Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δημήτρη Οικονόμου, για θέματα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος.

Η συνάντηση ήταν ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς τέθηκαν για πρώτη φορά επί τάπητος σημαντικά χωροταξικά ζητήματα για το Νομό Ηλείας με έμφαση στην ύπαρξη αλλεπάλληλων ζωνών στη περιοχή, όπως οι απαρχαιωμένες ζώνες οικιστικού ελέγχου, οι πολιτιστικές ζώνες, το Προεδρικό Διάταγμα του Κυπαρισσιακού Κόλπου και οι ζώνες Natura και Ramsar, οι οποίες παρότι ετέθησαν για περιβαλλοντική προστασία, εντέλει την εμποδίζουν και χρήζουν αναθεώρησης.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και ο κ. Υφυπουργός συζήτησαν για πρώτη φορά ένα σημαντικό εργαλείο προς επίλυση των χωροταξικών ζητημάτων, την ανάπτυξη, δηλαδή, ενός ειδικού χωρικού σχεδίου που θα καλύπτει τη παραθαλάσσια ζώνη της Ηλείας και θα τροποποιεί τις υπάρχουσες χωροταξικές ζώνες, σε ένα πλαίσιο βιωσίμου αναπτύξεως.

Παράλληλα με το ειδικό χωρικό σχέδιο, συζητήθηκαν τα τοπικά χωρικά σχέδια που θα θέσουν σε νέα βάση τα θέματα χωροταξίας και πολεοδομίας της περιοχής. Ετέθησαν, ακόμη, μια σειρά θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητας του κ. Υφυπουργού, όπως το κτηματολόγιο.

Η κα. Αυγερινοπούλου απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον κ. Υφυπουργό για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις προοπτικές ανάπτυξης του Ν. Ηλείας και τα υφιστάμενα προβλήματα, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για περαιτέρω συζήτηση επί του ειδικού χωρικού σχεδίου με συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    24 Αυγούστου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία