Στα χέρια της Αστυνομίας πολυμελής συμμορία του Πύργου

  • ΕΝΝΕΑ ΑΤΟΜΑ

ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜ. ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ

ΑΝΗΛΙΚΟΙ!!

  • ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ

Η ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ

ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ

ΠΟΥ ΕΜΕΝΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ

1 of 6

Ακόμη μια σημαντική επιτυχία κατέγραψε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, αφού μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της διακριβώθηκε πλήρως η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε σωρεία κλοπών σε διάφορες περιοχές του δήμου Πύργου.

Αναλυτικότερα, για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών σε βάρος έξι ημεδαπών ανδρών, ηλικίας από 18 έως και 33 ετών και τριών ανήλικων αγοριών, ηλικίας 12, 16 και 17 ετών, με τα πλήρη στοιχεία τους να έχουν ταυτοποιηθεί. Από την ενδελεχή έρευνα των ανδρών της Ασφάλειας Πύργου προέκυψε πως οι εννέα δράστες ενεργώντας από κοινού και με εναλλασσόμενους ρόλους και διαρκή δράση, κατάφεραν τους τελευταίους τέσσερις μήνες να διαπράξουν συνολικά 35 κλοπές, σε οικίες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, μία σε μηχανουργείο και μία σε σχολικό συγκρότημα. Από το σύνολο των 37 αυτών περιπτώσεων, λεία τους αποτέλεσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρικές συσκευές, γεωργικά εργαλεία και τραπεζικές κάρτες.

Τα πεδίο δράσης τους ήταν στις περιοχές Άγιος Ανδρέας, Άγιος Ιωάννης, Σκαφιδιά, Σκουροχώρι, Βυτινέικα, Λαστέικα και Άγιο Γεώργιο. Ως προς την μεθοδολογία με την οποία ολοκλήρωναν την εγκληματική τους δράση, οι δράστες επέλεγαν να δρουν κυρίως ώρες που απουσίαζαν οι ένοικοι από τις οικίες τους, διαρρηγνύοντας μπαλκονόπορτες και παράθυρα. Τα κλοπιμαία συνήθως συγκεντρώνονταν σε κλινοσκεπάσματα προκειμένου να γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία η μεταφορά τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους καταυλισμούς των δραστών σε Άγιο Ιωάννη και Βυτινέικα και υπό την παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων που επεστράφησαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ενώ κατασχέθηκαν και τέσσερα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνταν ως μέσα τέλεσης των κλοπών. Το παράνομο περιουσιακό όφελος από τις κλοπές ανέρχεται κατ’ εκτίμηση των αστυνομικών σε 2.000 ευρώ μετρητά και περίπου 75.000 ευρώ σε αξία αντικειμένων. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Πρόκειται για την 5η εξιχνίαση δράσης εγκληματικής ομάδας το τελευταίο περίπου δίμηνο, αποδεικνύοντας πόσο σημαντική δουλειά γίνεται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου και την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας γενικότερα.


Πηγή