Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου υποθέσεις που αφορούν τη Δικαιοσύνη στη Κέρκυρα.

Κέρκυρα Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου υποθέσεις που αφορούν τη Δικαιοσύνη στη Κέρκυρα.

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ που παρουσιάσαμε πριν λίγες ημέρες από το Corfutvnews, σχετικά με την κατάσταση στον χώρο της Δικαιοσύνης στην Κέρκυρα, οφείλουμε να διασαφηνίσουμε και να αποσαφηνίσουμε ορισμένες πτυχές, ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση και να διαρρέονται ασάφειες ο οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά γεγονότα, έτσι όπως τα έχει καταγράψει η δημοσιογραφική έρευνα μέχρι σήμερα.

Οφείλουμε λοιπόν να κάνουμε σαφές ότι, από τη δημοσιογραφική έρευνα που πραγματοποιήσαμε δεν προκύπτει ΚΑΝΕΝΑΣ εμφύλιος στο χώρο της δικαιοσύνης, ούτε βέβαια έχει σχέση καμία διένεξη με την «υπόθεση Τεμπλόνι».

Οι μηνύσεις που έχουν υποβάλει οι σύλλογοι και οι πολίτες του Τεμπλονίου, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, έχουν βάθος χρόνου και έχουν συσχετισθεί ή έχουν ενσωματωθεί, κατά βάση, σε μια δικογραφία η οποία σήμερα βρίσκεται στο στάδιο της πρότασης.
Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι οι κατηγορούμενοι ξεπερνούν τους 15 (δεν ταυτοποιούνται σε έναν) και είναι πρώην Δήμαρχοι, Πρόεδροι Συνδέσμων. υπάλληλοι, εργολάβοι κλπ.

Όσον αφορά τώρα την υπόθεση να γίνει έλεγχος για εκρεμείς δικογραφίες σε βάρος του υποψηφίου Γ Τρεπεκλή, (με εντολή της Εισαγγελέως Εφετών προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών και χωρίς βεβαίως η έρευνα αυτή να αφορά εξειδικευμένα το Τεμπλόνι) κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών, σύμφωνα πάντα με το δικό μας ρεπορτάζ, ο τότε υποψήφιος Δήμαρχος και από ‪την 1η Σεπτεμβρίου 2019‬ επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Κεντρικού Δήμου Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής) έκανε αναφορά στον Άρειο Πάγο που είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει έρευνα, η οποία βρίσκεται, όπως πληροφορούμαστε, σε εξέλιξη σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο. Περιττεύει να πούμε, ότι τέτοιες έρευνες είναι απόρρητες και δεν υπάρχει καμία δημοσιότητα.

Το μόνο που ξέρουμε με βεβαιότητα είναι ότι έγινε αναφορά από τον κ. Τρεπεκλή. Εύλογα διατυπώνεται το ερώτημα, γιατί η εντολή εδόθη κατά την προεκλογική περίοδο (;) και επίσης, αν αληθεύει ότι συνυποψήφιοι δήμαρχοι εκείνης της περιόδου κατήγγειλαν στην Εισαγγελέα Εφετών ότι τάχα εκκρεμούν δικογραφίες σε βάρος του Γιάννη Τρεπεκλή;
Σχετικά με την έρευνα στους υπολογιστές της εισαγγελίας Πρωτοδικών που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, παραμονή του Αγίου Πνεύματος (δηλαδή σε μέρα και ώρα που η Υπηρεσία είναι κλειστή), χωρίς την παρουσία της Εισαγγελέως Πρωτοδικών και των υπαλλήλων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών αφορούσε (η έρευνα) άλλη υπόθεση, στην όποια εμπλέκεται και ερευνάται Δικηγόρος Κέρκυρας, σύμφωνα πάντα με αξιόπιστες πηγές.

Τέλος, όσον αφορά μια άλλη καταγγελία που ερευνάται από τον Άρειο Πάγο και αφορά την υπόθεση δωρεάν εισιτηρίων μετακίνησης ανώτερης Εισαγγελικής λειτουργού,είναι μάλλον η πιο σοβαρή από τις παραπάνω υποθέσεις, καθότι το ερώτημα που τίθεται είναι, αν έχει αναφορές, καθ οιονδήποτε τρόπο, με υποθέσεις συκοφαντικής δυσφήμησης που εκδικάστηκαν πρόσφατα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας (και που συζητήθηκαν αρκετά τότε στην κοινωνία της Κέρκυρας), πράγμα βέβαια το οποίο, κανένας σήμερα δεν μπορεί να επιβεβαιώσει, ούτε και να κατηγορήσει άδικα κάποιον.

Η δημοσιογραφική έρευνα λοιπόν συνεχίζεται, αφού όλα τα παραπάνω είναι σε εξέλιξη και το ρεπορτάζ πιθανόν να επανέλθει, όταν θα υπάρχουν νεότερα.

Ρεπορτάζ: Διονύσης Μάμαλος.


Πηγή