ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ – Το «φουγάρο» ήταν κεραία…

Στο πόδι είναι οι κάτοικοι στην περιοχή της πλατείας Γιαννιτσών από την εμφάνιση μιας κεραίας κινητής τηλεφωνίας. Η κεραία έκανε την εμφάνισή της πριν από λίγους μήνες στην περιοχή. Δεν έγινε αμέσως αντιληπτή, καθώς πρόκειται για μια κεραία που μιμείται ένα άσπρο φουγάρο και δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να διακρίνεις τις διαφορές ανάμεσα σε ένα φουγάρο και μια κεραία κινητής τηλεφωνίας νέου τύπου.

Η συγκεκριμένη κεραία βρίσκεται στην ταράτσα πολυκατοικίας επί της οδού Μακεδονίας 65 και Γιαννιτσών. Όταν έγινε αντιληπτό από τους περιοίκους ότι κάτι συμβαίνει, ξεκίνησαν οι αντιδράσεις, αφού στη γειτονιά και κυρίως στα γύρω μπαλκόνια, απλώθηκε η ανησυχία.

Οι κάτοικοι αναζήτησαν να δουν τι συμβαίνει και ποιος την τοποθέτησε άλλα δεν έβγαλαν άκρη. Το μόνο που κατάφεραν να μάθουν είναι ότι κάποιος νοίκιασε το δώμα και εγκατέστησε εκεί την κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Ακολούθησαν κινητοποιήσεις και αντιδράσεις των κατοίκων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά δεν βγήκε άκρη καθώς όπως τους είπαν, τα πάντα είναι νόμιμα. Δεν σκοπεύουν βεβαίως να σταματήσουν εδώ καθώς από Σεπτέμβρη ετοιμάζονται για νέες πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

«Το κακό έχει παραγίνει» λένε στον «Κόσμο». «Δεν είναι δυνατόν κάθε τρεις και λίγο να ανακαλύπει ο κόσμος ότι απέναντι από το σπίτι του ξεφυτρώνει και μια κεραία καμουφλαρισμένη. Αν είναι τόσο ακίνδυνες όσο ισχυρίζονται, γιατί τις καμουφλάρουνε;».

200 ΚΕΡΑΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 200 κεραίες κινητής τηλεφωνίας «κοσμούν» αυτή τη στιγμή την περιοχή της Πάτρας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο keraies.eett.gr της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων,.

Εκεί μπορεί κανείς με το πάτημα ενός κουμπιού, να ενημερωθεί αν είναι «γείτονας» με κεραία κινητής τηλεφωνίας ή, ακόμη χειρότερα, αν βρίσκεται σε σημείο που «βομβαρδίζεται» από κεραίες, με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει για την ακτινοβολία που δέχεται. Μιλάμε μόνο για τον αριθμό των νόμιμα τοποθετημένων κεραιών, αυτών δηλαδή που έχουν αδειοδοτηθεί ή διαθέτουν την απαραίτητη πιστοποίηση.

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Κεραίες συναντάμε σε όλο το εύρος του Δήμου Πατρέων. Η μεγαλύτερη πυκνότητα ωστόσο παρατηρείται στο κέντρο της πόλης. Μόνο στην οδό Γούναρη, βρίσκουμε 5 κεραίες, στην οδό Κορίνθου είναι νόμιμα τοποθετημένες 11 κεραίες συμπεριλαμβανομένης και αυτής που βρίσκεται στο ύψος της πλατείας Γεωργίου στην συμβολή με τη Γεροκωστοπούλου, 5 κεραίες βρίσκουμε στην οδό Μαιζώνος και 6 στην οδό Αγίου Ανδρέου.


Πηγή