Συνάντηση Καραμανλή-Τζαβάρα για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου


Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει το έργο το συντομότερο δυνατόν.

Συνάντηση είχε τη Δευτέρα 12 Αυγούστου ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, έπειτα από αίτημα του, με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή στο γραφείο του, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στο πολύπαθο έργο του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου.

Κατά τη συζήτηση ο υπουργός τόνισε ότι, με τις σημερινές συνθήκες, η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου θα ολοκληρωνόταν στην καλύτερη περίπτωση το 2023 και αυτό χωρίς να ληφθούν υπόψη τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έκπτωση της εταιρείας Καλογρίτσα, την ίδια στιγμή που αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ακυρώσει το 2015 τη δημοπράτηση για να «σαλαμοποιήσει» το έργο, φέτος το «Πάτρα – Πύργος» θα παραδίδονταν σε κυκλοφορία. Επιπλέον, η προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να στηρίξει τα συμφέροντα του κ. Καλογρίτσα, «τίναξε» το έργο στον αέρα, το οποίο λόγω της «κατάτμησης» διατρέχει πλέον αυξημένο κίνδυνο να μην παραδοθεί ποτέ. Ο υπουργός πληροφόρησε τον βουλευτή της Ηλείας ότι συνέπεια των αποφάσεων έκπτωσης της εταιρείας «Τοξότης» θα είναι ο υποβιβασμός της στο άμεσο χρονικό διάστημα από 6ης τάξης κατασκευαστική εταιρεία σε 3ης.

Ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε σε όλους τους τόνους τον Κώστα Τζαβάρα πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει το έργο και τη δεδομένη χρονική στιγμή αναζητά την καλύτερη δυνατή λύση, που θα εξασφαλίζει ότι το έργο θα γίνει πραγματικότητα, στο συντομότερο δυνατό χρόνο και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Όπως μάλιστα παρατήρησε, προτού προβεί στις όποιες ανακοινώσεις σχετικά με τον αυτοκινητόδρομο, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα συνεννοηθεί πλήρως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να διασφαλίσει πλήρως την κατασκευή του, που άλλωστε αποτελεί και βασική προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.


Πηγή