Υποβολή αιτήσεων στην ΠΕΔ-ΙΝ για την συμμετοχή νέων στα εργαστήρια ψηφιδωτού στην Κεφαλονιά και κεραμικής στην […]

Στο πλαίσιο του προγράμματος «CRAFTLAB», Πρόγραμμα INTERREGVACBCΕλλάδα-Ιταλία 2014-2020, Κωδικός MIS: 5003879

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων, έχει ανακοινώσει στην ιστοσελίδα της, τη νέα παράταση, έως την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019, για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο εργαστήριο ψηφιδωτού, που θα πραγματοποιηθεί στην Κεφαλλονιά και στο εργαστήριο πηλού/κεραμικής, που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2019.

Υπενθυμίζεται ότι σε κάθε εργαστήριο θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν 10 μαθητές ηλικίας έως 35 ετών. Οι κύκλοι σεμιναρίων στο κάθε εργαστήριο θα είναι διάρκειας 120 ωρών.

Θα ακολουθήσουν επίσης δράσεις ανταλλαγής καλλιτεχνών μεταξύ των εργαστηρίων σε Ελλάδα και Ιταλία με στόχο την ανταλλαγή τεχνικών, εμπειριών και παραδόσεων, διάρκειας 2 ημερών.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι εντελώς δωρεάν, όπως και η συμμετοχή στα εργαστήρια ανταλλαγής και θα καλυφθεί πλήρως το κόστος μετακίνησης/ διαμονής στην Ιταλία.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη Δημόσια Πρόσκληση για την επιλογή νέων καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν στα εργαστήρια του έργου «CRAFT LAB», καθώς και τα σχετικά έντυπα υποβολής αιτήσεων μπορείτε να τα βρείτε στο site της ΠΕΔ-ΙΝ:

http://www.ped-in.gr

Το έργο CRAFT LAB υλοποιείται με επιτυχία από την ΠΕΔ-ΙΝ και τους υπόλοιπους εταίρους του Έργου.

Οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα, αφορούν στην ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών για επιμέρους δράσεις του Έργου, ενώ αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την υλοποίηση των εργαστηρίων, που έχουν ως σκοπό, πέρα από την επιτυχή εκπαίδευση των μαθητών, την υποστήριξή τους για την ίδρυση νέων μικρών επιχειρήσεων και με τον τρόπο αυτό, την ενίσχυση και τη διατήρηση των παραδοσιακών τεχνών.

Παράλληλα, στις 25 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλλονιά η τρίτη συνάντηση των εταίρων του έργου. Η συνάντηση διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων.

Εκτός από τους εκπροσώπους των εταίρων από την Ιταλία και την Ελλάδα, στη συνάντηση παρευρέθηκε εκ μέρους της ΠΕΔ-ΙΝ, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο οποίος καλωσόρισε τους εταίρους.

Την συνάντηση χαιρέτησαν επίσης, ο κ. Μονιάς-Νέτης Γεράσιμος, νέος Δήμαρχος Σάμης, ο κ. Δημητράτος Γεράσιμος, μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΙΝ και Δημοτικός Σύμβουλος Κεφαλλονιάς και ο κ. Αραβαντινός Διονύσιος, Γραμματέας του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΙΝ και Δημοτικός Σύμβουλος Κεφαλλονιάς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία των δράσεων του έργου και η ανταπόκριση που έχουν λάβει μέχρι στιγμής οι εταίροι για τις προσκλήσεις που δημοσίευσαν τον Μάιο με σκοπό την συλλογή αιτήσεων συμμετοχής για τα εργαστήρια κεραμικής, υφαντού και ψηφιδωτού που θα πραγματοποιηθούν σε Ελλάδα και Ιταλία.

Facebook: Interreg Craft Lab project

Twitter: Interreg_craftlab project

Πληροφορίες

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αθανάσιος Πετούσης

Τηλέφωνο: 26450 23330 E-mail: lefkada@ped-in.gr Ιστοσελίδα: www.ped-in.gr

Ο Πρόεδρος της

Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων

Παρίσης Αλέξανδρος

Δήμαρχος Κεφαλονιάς


Πηγή