«Έτσι με εξαπάτησαν!»  – Κατέθεσε 9.150 ευρώ και σε λίγα λεπτά έκαναν…φτερά


Του υποσχέθηκαν επιστροφή
αναδρομικών σύνταξης…

«Καλά διαβασμένοι» ήταν οι δράστες ή ο δράστης που προχθές κατάφερε τηλεφωνικά να εξαπατήσει κάτοικο Ανδραβίδας ο οποίος κατέθεσε το ποσό των 9.150 ευρώ για να «ξεμπλοκαριστεί» δήθεν το ποσό αναδρομικής σύνταξης συγγενούς του.

Ο απατεώνας έγινε πλουσιότερος κατά 9.150 ευρώ ενώ η αστυνομία ακολουθεί τα ψηφιακά ίχνη του δράστη σε μια προσπάθεια να βρεθεί στην άκρη του νήματος.

«Προσποιήθηκε
γνωστό πρόσωπο»

Θύμα της απάτης ο μεσίτης κ. Μητρόπουλος Διονύσιος, κάτοικος Ανδραβίδας ο οποίος δήλωσε:

« Δευτέρα το πρωί με πήρε τηλέφωνο κάποιος που είπε ότι ονομάζεται (το όνομα στη διάθεση παντός ενδιαφερόμενου) και είναι υπάλληλος τραπέζης και μου ζήτησε να καταθέσω 9.150 ευρώ, τον φόρο κάποιων χρημάτων που είχε ο πατέρας μου ως καθυστερούμενα, δηλαδή 41.147 ευρώ. Πήγα με την μητέρα μου στην Εθνική τράπεζα κατέθεσα το ποσό σε κάποια κυρία Πέπα Ζωή για «ιατρικό λόγ»ο όπως μου είπαν, προφανώς απάτη και αυτό, και μετά μου είπαν να φύγω, να πάω στην Αμαλιάδα να πάρω τα μισά χρήματα από την Πειραιώς και τα άλλα μισά από την Εθνική, θα τα βάζανε σε λογαριασμό.

Πείστηκα γιατί το άτομο που μου λέγανε το ήξερα, εργάζεται στο γραφείο του κ. (το όνομα στη διάθεση παντός ενδιαφερόμενου) αλλά εκείνη την ώρα δεν μπορούσα να μιλήσω μαζί του. Πήγα στην τράπεζα Πειραιώς και πριν μπω μέσα πήρα τηλέφωνο και μου είπε τηλεφωνικά πως θέλει και άλλα 3000 σε ένα λογαριασμό της Εθνικής , όψεως για να φαίνεται αντίκρυσμα στην Τράπεζα για να μπορέσω να πάρω τα χρήματά μου.

Του είπα δεν έχω και μου είπε «πόσα μπορείς να βάλεις;». Η μητέρα μου του είπε άλλα 500-800, αλλά αυτός είπε «δεν μπορώ να κάνω τίποτα» και έκλεισε το τηλέφωνο.

Και ο εξαπατηθείς κ. Μητρόπουλος συνέχισε: «Πριν κλείσει του είπα ότι δεν θέλω, «πάγωσέ τα» τα 41.147 ευρώ και να πάρω τουλάχιστον εκείνα που έκανα κατάθεση. Μου είπε αυτός επί λέξη, «πήγαινε Λεχαινά στην τράπεζα στο ταμείο να τα πάρεις». Ο διευθυντής της τραπέζης βρήκε ότι δεν υπήρχαν χρήματα μέσα. Τα είχε τραβήξει εκείνη τη στιγμή ακριβώς. Έκανα καταγγελία στην αστυνομία όπως και η μητέρα μου. Τι να πώ…Οι δράστες ήταν καλά διαβασμένοι…Εύχομαι να είμαι το τελευταίο θύμα»

Να είμαστε
προσεκτικοί

Με αφορμή το περιστατικό η ΕΛΑΣ εξέδωσε Δελτίο Τύπου με το οποίο υπενθυμίζει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν άγνωστα άτομα τους πλησιάζουν ή τους τηλεφωνούν και να μην δέχονται σε καμία περίπτωση να τους παραδώσουν ή να τους καταθέσουν χρήματα, για οποιαδήποτε δικαιολογία και κυρίως οικονομικής φύσεως και να επικοινωνούν πάντα οι ίδιοι με τους συγγενείς τους.


Πηγή