Αμαλιάδα: Ένα βήμα πριν την επίσημη αναγνώριση – Κατατέθηκε ο φάκελος του ΣΦΙΝΑ


Μοναδικός στόχος
η στήριξη του Νοσοκομείου…

«Σάρκα και οστά» λαμβάνει το νεοσύστατο Σωματείο Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας (Σ.ΦΙ.Ν.Α.) και πολύ σύντομα θα έχει επίσημη μορφή, καθώς κατατέθηκε η ο σχετικός φάκελος για την αναγνώρισή του στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας.

Η προσπάθεια στήριξης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας παίρνει πλέον άλλη διάσταση, με την ενεργοποίηση αιρετών, φορέων και απλών πολιτών που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να συμβάλλουν με κάθε τρόπο προκειμένου να σταθεί όρθια η Νοσηλευτική Μονάδα και από την πρώτη στιγμή δήλωσαν την στήριξη και συμμετοχή τους στο Σωματείο.

«Ψυχή» της προσπάθειας ο γνωστός επιχειρηματίας και αντιδήμαρχος Ήλιδας Ανδρέας Παπαδάκος, ο οποίος είναι και ο δωρητής του υπερσύγχρονου αξονικού τομογράφου.

Ο ίδιος μαζί με τον Δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας Αντώνη Πατρινό, τον αν. διοικητή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Ιωάννη Χουζούρη και μέλη του νεοσύστατου Σωματείου, μετέβησαν στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας και κατέθεσαν τον φάκελο αναγνώρισης του Σωματείου και αναμένεται το επόμενο διάστημα να ολοκληρωθεί η διαδικασία, έτσι ώστε να αρχίσει πιο ενεργά και επίσημα η δραστηριοποίησή του.

Αμέσως μετά την κατάθεση του φάκελου ο κ. Παπαδάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαι χαρούμενος που ο Σύλλογος πήρε σάρκα και οστά σήμερα. Το Σύλλογο τον έχουν αγκαλιάσει πάρα πολλοί συμπολίτες μας και με το άνοιγμα που θα κάνουμε είμαστε σίγουροι πώς στην πορεία θα έχουμε ακόμη περισσότερους συμμετέχοντας. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι πρόκειται για ένα Σωματείο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ. Μοναδικό μέλημά του είναι η παραμονή και ανάπτυξη της Νοσηλευτικής μας Μονάδας. Οι δωρεές είναι πάμπολλες , ο καθένας δίνει την με αγάπη ότι μπορεί και έτσι παίρνουμε δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Ενδεικτικά αναφέρω ότι καταστήματα προσφέρουν δωρεάν υλικό γραφικής ύλης και όχι μόνο. Όλοι πρέπει να προσφέρουμε, γιατί μην ξεχνάμε ότι θα έρθει η στιγμή που όλοι θα χρειαστούμε τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Να σημειώσω τέλος ότι, δεν είχαμε καμία όρεξη να μπούμε σε αντιπαραθέσεις με καλοθελητές που φώναζαν ότι είμαστε παράνομοι. Απλά να πω μόνο αυτό: ‘Το Σωματείο που τελεί υπό σύσταση ακόμα και πριν κηρυχθεί νόμιμο και καταγραφεί στο ειδικό βιβλίο του Πρωτοδικείου, έχει δικαίωμα να δρα ως Νομικό πρόσωπο, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του. Για τυχόν απορίες ας ανατρέξουν στον Αστικό Κώδικα’».


Πηγή