Ανδραβίδα: Φαντασμαγορικό θέαμα για 85 χρόνια


Δεσμεύσεις Λέντζα για αναβάθμιση
της Ιππικής Έκθεσης…

Η αλογόπολη Ανδραβίδα βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των φίλων του αλόγου από ολόκληρη την Ελλάδα, που είτε συμμετείχαν ως ιπποπαραγωγοί, είτε παρακολούθησαν ως απλοί θεατές την 85η Ιππική Έκθεση.

Περισσότεροι από 120 ιπποπαραγωγοί έδωσαν το παρών ενώ το Σάββατο το βράδυ ο αριθμός του κόσμου που παρακολούθησε το φαντασμαγορικό θέαμα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και κάθε προσδοκία.

Η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας είναι η πιο παλιά έκθεση της Ελλάδας και στόχος, τόσο της νέας Δημοτικής Αρχής όσο και των ιπποπαραγωγών της ευρύτερης περιοχής, είναι η περαιτέρω ανάδειξη και ανάπτυξή της και όπως δηλώνουν θα τα καταφέρουν.

Στην ιστορία και την σπουδαιότητα της Ιππικής Έκθεσης αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του και ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας, που κήρυξε χθες το πρωί την έναρξη της διαδικασίας της απονομής διπλωμάτων στα άλογα και τους αναβάτες που συμμετείχαν, ενώ από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελλανοδίκου Επιτροπής κ. Ιωάννης Μενεγάτος αναφέρθηκε στην ιστορία των αλόγων της φυλής Ανδραβίδας.

Οι εργασίες της Ιππικής Έκθεσης Ανδραβίδας κορυφώθηκαν με τις απονομές των βραβείων και των μεταλλίων στα άλογα και στους ιδιοκτήτες τους από τους επίσημους προσκεκλημένους.

Δέσμευση δημάρχου

Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Λέντζας τόνισε: «Η έκθεση είχε μεγάλη επιτυχία με συμμετοχές 120 ιπποπαραγωγών και πλήθους κόσμου. Ως νέα δημοτική αρχή δημιουργήσαμε όλα εκείνα τα εχέγγυα για την αναβάθμιση της έκθεσης της Ανδραβίδας. Είναι δέσμευσή μας να αναζητήσουμε ευρωπαϊκά κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ αλλά και μέσω ΠΔΕ, θα χρησιμοποιήσουμε και το πρόγραμμα που έχει βγει για το Ιππικό Κέντρο (μέσω ΕΣΠΑ) έτσι ώστε να μπορέσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί και να κάνουμε μια έκθεση εφάμιλλη και ισάξια με το όνομα του αλόγου της Ανδραβίδας και της πόλης της Ανδραβίδας και του Ηλειακού Κάμπου γιατί είναι ένα από τα brand name το άλογο της Ανδραβίδας. »

Παρόντες στην Ιππική Έκθεση: (πρώτη και δεύτερη μέρα) οι βουλευτές Ανδρέας Νικολακόπουλος και Μιχάλης Κατρίνης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, οι δήμαρχοι Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας και Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι ΤΚ

1 of 15


Πηγή