Βοσκός ο «εγκέφαλος» καλλιεργητής της χασισοφυτείας – Πάνω από 750.000 ευρώ τα κέρδη

Χάλασαν τη δουλειά που είχε στήσει 34χρονος Έλληνας βοσκός και οι δυο συνεργοί του από την Αλβανία 33 και 37 ετών αντίστοιχα, οι Αστυνομικοί που το πρωί της Δευτέρας, εντόπισαν σε ορεινή δύσβατη περιοχή της Ηλίας, χασισοφυτεία 300 δενδρυλίων. Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν οι τρεις άνδρες,

Σύμφωνα με πηγές του tempo24.news «εγκέφαλος» της οργανωμένης χασισοφυτείας είναι ο νεαρός Έλληνας, για τον οποίο οι αρχές είχαν πληροφορίες για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσίων. Τα δενδρύλλια ύψους 3.5 – 4 μέτρων, καλλιεργούνταν σε έκταση του 34χρονου, μάλιστα σε στάνη ιδιοκτησίας του διέμεναν οι δυο Αλβανοί που τα «φρόντιζαν». Μάλιστα στο σημείο βρέθηκε μεγάλη δεξαμενή, μέσω της οποίας πότιζαν τα …φυτά!

Η αστυνομική επιχείρηση από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών με την συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν τη συγκομιδή των δενδρυλλίων. Εκτιμάται πως τα κέρδη από την καλλιέργεια και διάθεση της ναρκωτικής ουσίας, ξεπερνά τις 750.000 ευρώ.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στον χώρο της φυτείας καιπεριμετρικά της, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν:

• (20) τμήματα φυτών στο στάδιο της αποξήρανσης,
• δύο ζυγαριές,
• μια δεξαμενή νερού χωρητικότητας (500) λίτρων και
• λάστιχα ποτίσματος μεγάλου μήκους

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στους δράστες και στις οικίες τους, βρήκαν στην κατοχή τους και κατάσχεσαν το χρηματικό ποσότων 5.500 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου


Πηγή