Γιώργος Στασινόπουλος: “Ο τουριστικός χάρτης στη Ζάκυνθο αλλάζει – H χρεοκοπία της Thomas Cook, θα […]

«Ώρα μηδέν», σήμανε για την Thomas Cook, λίγο πριν την προσγείωση της τελευταίας της πτήσης , σήμερα το πρωί και ώρα 08:30 (τοπική ώρα) στο Μάντσεστερ, αφήνοντας μετέωρους χιλιάδες τουρίστες, μετά την κατάρρευση της, τα ξημερώματα, λόγω της αποτυχίας της να εξασφαλίσει ένα πακέτο διάσωσης. .

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, κ.Γιώργος Στασινόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «η Ζάκυνθος αντέχει», με ανακοίνωση του δηλώνει στήριξη τόσο στους επιχειρηματίες που πλήγηκαν οικονομικά από αυτή τη κατάληξη του παλαιότερου ταξιδιωτικού πρακτορείου, όσο και στους επισκέπτες που άλλοι εγκλωβίστηκαν και άλλοι δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν τις προγραμματισμένες τους διακοπές.

Συγκεκριμένα ο κ.Στασινόπουλος δηλώνει χαρακτηριστικά:

«Σήμερα αλλάζει ο τουριστικός χάρτης στη Ζάκυνθο και σε πολλές τουριστικές περιοχές στην Ελλάδα. Η χρεοκοπία της Thomas Cook, θα αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στο τουριστικό μας προϊόν.

Από το πρωί βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τις ενώσεις ξενοδόχων και τους υπευθύνους της Thomas Cook στο νησί, για το πώς θα κυλίσει ομαλά ο επαναπατρισμός των επισκεπτών που έμειναν εγκλωβισμένοι στο νησί. Οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι μεγάλες, γιατί δεν είναι απώλεια επισκεπτών μόνο αυτών που έμειναν στο νησί, αλλά και όλοι αυτοί οι επισκέπτες που προγραμμάτιζαν από σήμερα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, να περάσουν τις διακοπές τους στη Ζάκυνθο με τα πακέτα της εταιρίας. Είναι νωρίς ακόμα να αποτυπώσουμε σε νούμερα της οικονομικής ζημιάς.

Ήδη η Περιφερειάρχης κα Ρόδη Κράτσα επεξεργάζεται σχέδιο με το συντονιστικό για τον καλύτερο επαναπατρισμό των τουριστών και για το πως θα αντιμετωπίσουμε την διαφαινόμενη ζημιά για την τουριστική περίοδο του 2020.

Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να διαχειριστούμε τους πελάτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να μην φύγουν και ρίξουν μαύρη πέτρα στον τόπο μας. Είμαστε δίπλα στους επιχειρηματίες που έπαθαν οικονομική ζημιά αλλά και σε όλους που είχαν στηρίζει την οικονομική τους ζωή στην παρουσία των πελατών της εταιρείας.

Η Ζάκυνθος αντέχει».


Πηγή