ΔΕΗ: Νέα σκληρά μέτρα για τους κακοπληρωτές – Δόσεις και άλλες ρυθμίσεις για τους… καλούς

Ο Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε ένα σαφές και πιο ευνοϊκό πλαίσιο για τους καταναλωτές της ΔΕΗ.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως έρχονται νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις οφειλές των καταναλωτών στη ΔΕΗ ενώ υπογράμμισε πως δεν θα υπάρξουν περισσότερες δόσεις αλλά χαμηλότερη προκαταβολή για τις οφειλές στη ΔΕΗ. Παράλληλα, οι πελάτες θα μπορούν και μέσα από το site της ΔΕΗ να δουν με παραδείγματα ποια ρύθμιση τους συμφέρει.

Στις δηλώσεις του ωστόσο επισήμανε πως η ΔΕΗ δεν θα χαριστεί στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, που υπολογίζονται στους 60.000 περίπου και χρωστούν τα μισά χρήματα από τα χρέη της επιχείρησης και όπως φαίνεται μπορούν να πληρώσουν και δεν το κάνουν.

«Θα υπάρχει ένα πλαίσιο απλό, σαφές και πιο ευνοϊκό για τους καταναλωτές. Όχι περισσότερες οι δόσεις δεν θα είναι. Θα μειωθεί η προκαταβολή. Μέχρι εκεί γιατί δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα και θα ήταν όχι μόνο αντιθεσμικό να βγω και να μιλήσω για όλες τις λεπτομέρειες αλλά και τελείως επιπόλαιο γιατί θα πρέπει να οριστικοποιηθούν κάποια στοιχεία» είπε.

Για τους κακοπληρωτές ανέφερε ότι «Από αυτούς που είναι ‘κοκκινισμένοι’ βαθιά, τα μισά λεφτά τα οφείλουν 60.000 συμπολίτες μας. Φαίνεται, εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον ότι αυτοί δεν είναι και ιδιαιτέρως φτωχοί. Εκεί θα καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια από τη ΔΕΗ. Δηλαδή, ναι θα υπάρξει ένα νέο πιο απλό, πιο σαφές και πιο ευνοϊκό πλαίσιο αλλά από την άλλη πλευρά δεν θα χαριστούμε στους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι έχουν και παριστάνουν ότι δεν έχουν».

Τέλος τόνισε «αυτοί οι συμπολίτες μας που παριστάνουν τους φτωχούς ενώ δεν είναι, δεν πρέπει να περιμένουν καμία ανοχή από τη ΔΕΗ και προσθέτω για να είμαι ακόμα σαφέστερος ότι στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής ξεχωρίζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη από αυτούς που δεν έχουν. Η ΔΕΗ έχει δώσει εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ το τελευταίο δίμηνο για 30.000 αποκοπές ρεύματος».

dikaiologitika.gr


Πηγή