Δεκτή η πρόταση του συνδυασμού «Κέρκυρα 180˚» για συμμετοχή εκπροσώπων όλων των παρατάξεων στις επιτροπές του […]

Δήμος Κέρκυρας Δεκτή η πρόταση του συνδυασμού «Κέρκυρα 180˚» για συμμετοχή εκπροσώπων όλων των παρατάξεων στις επιτροπές του Δήμου.

Από την Δημοτική Παράταξη «Κέρκυρα 180˚» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δεκτό έγινε κατά την διάρκεια του πρώτου ειδικού δημοτικού συμβουλίου της νέας δημοτικής αρχής, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 01/09/2019, το αίτημα της Κέρκυρα 180˚ για ενημέρωση όλων των Μελών του δημοτικού συμβουλίου για τα θέματα των επιτροπών του Δήμου (Oικονομικής και Ποιότητας Ζωής) καθώς και το δικαίωμα τοποθέτησης από τους εκπροσώπους των παρατάξεων που εκ του νόμου δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

Ο νόμος Θεοδωρικάκου απέκλεισε από τις επιτροπές πολλούς από τους εκπροσώπους του δημοτικού συμβουλίου, στρεβλώνοντας έτσι το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως αποτυπώθηκε στην σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Με την αποδοχή της πρότασης της κίνησης Κέρκυρας 180˚ από τις παρατάξεις που συνθέτουν τις επιτροπές να εκπροσωπούνται άτυπα και οι υπόλοιπες παρατάξεις θα αποστέλονται εγκαίρως τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ώστε να μπορούν όλα τα Μέλη να τοποθετηθούν σε θέματα πολύ κρίσιμα για την λειτουργία του Δήμου.

«Επιδιώκουμε την ουσιαστική συνεργασία και την δυνατότητα να συμμετέχουμε στις επιτροπές, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον εκπροσώπηση αφού ο νόμος δεν μας δίνει το δικαίωμα ψήφου» δηλώνει εκπρόσωπος της Κέρκυρα 180.

Σε συνέχεια των εξελίξεων η κίνηση δημοσιοποίησε τα ονόματα των εκπροσώπων της στις επιτροπές όπως συναποφασίστηκαν σε συνάντηση που είχαν μέλη της κίνησης την Πέμπτη 05/09/2019 όπως φαίνεται παρακάτω:

Οικονομική επιτροπή

Λούμπος Γεώργιος, Χριστοδούλου Χρίστος

Επιτροπή ποιότητας ζωής

Δρυ Μαρία, Χαλικιοπούλου Χρυσάνθη».


Πηγή