Δημ. Οργάνωση ΠΑΣΟΚ: Όχι στη συνεργασία Αλεξάκη-Κράτσα.

Π.Ι.Ν Δημ. Οργάνωση ΠΑΣΟΚ: Όχι στη συνεργασία Αλεξάκη-Κράτσα.

Η Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, διαφωνεί σε κάθε προοπτική συνεργασίας της παράταξης Αλεξάκη στο περιφερειακό συμβούλιο με αυτήν της Ρόδης Κράτσα, εκτιμώντας ότι, η εκχώρηση της πολιτικής αυτονομίας ζημιώνει την παράταξη της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας».

Η ανακοίνωση: «Τόσο στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές όσο και στις Εθνικές Εκλογές δόθηκε ένας δύσκολος, αλλά γεμάτος ελπίδα και αισιοδοξία, αγώνας.
Κύριο μέλημα όλων μας ήταν να στελεχώσουμε αυτόνομα και αξιόμαχα ψηφοδέλτια, ικανά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών, στις προσδοκίες των πολιτών και τελικά στις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας.
Τα αποτελέσματα των εκλογών τόσο στο Δήμο της Κέρκυρας όσο και στην Περιφέρεια, ήταν τουλάχιστον ενθαρρυντικά για μια ακόμη πιο δημιουργική συνέχεια. Η εκλογή του
Δ. Μπιάνκη ως βουλευτή του ΚΙΝΑΛ στην Κέρκυρα επιβεβαίωσε την αρχική πεποίθηση μας ότι ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας περιμένει, προσδοκά και τελικά στηρίζει ορθές επιλογές προσώπων και ξεκάθαρων πολιτικών.
Η εκχώρηση της πολιτικής αυτονομίας της παράταξης μας στην Περιφέρεια ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, μέσω των συμμαχιών που συμφωνήθηκαν με την παράταξη της Ν.Δ., ζημιώνει ποικιλοτρόπως την παράταξη μας, απογοητεύοντας τα στελέχη μα και τους πολίτες που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που τους απευθύναμε για μια νέα αρχή και μια αυτόνομη πολιτική πορεία, πίστεψαν και τελικά στήριξαν τα ψηφοδέλτια μας.
Αυτού του είδους οι συνεργασίες προϋποθέτουν πολιτική διαβούλευση και συλλογικές αποφάσεις, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις απέναντι στον Κερκυραϊκό λαό και τα στελέχη μας.
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την χρησιμότητα των συνεργασιών για την ομαλότερη και πιο δημιουργική λειτουργία των Αυτοδιοικητικών Συμβουλίων, όταν όμως αυτές υπηρετούν πολιτικές, αρχές και αξίες που συνάδουν με τον πολιτικό μας φορέα.
Διαφωνούμε και διαχωρίσουμε τη θέση μας δημόσια , διαφωνώντας ξεκάθαρα με συνεργασίες που γίνονται εν κρυπτώ, στη βάση προσωπικών συμφωνιών και φιλοδοξιών. Συμφωνίες που αγνοούν προκλητικά τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για αυτόνομη πορεία, που αδιαφορούν για την άποψη των συλλογικών μας οργάνων και των στελεχών που αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις για τις επιλογές της παράταξης και που απογοητεύουν τους πολίτες οι οποίοι μας πίστεψαν».


Πηγή