Θ. Γαλιατσάτος: «Ψεύδονται για την υποτιθέμενη ακύρωση των ΣΔΙΤ από τον Περιφερειάρχη Ιονίων, γιατί απλά τέτοι […]

Π.Ι.Ν Θ. Γαλιατσάτος: «Ψεύδονται για την υποτιθέμενη ακύρωση των ΣΔΙΤ από τον Περιφερειάρχη Ιονίων, γιατί απλά τέτοια απόφαση δεν υπήρξε».

Απάντηση με σχόλιο μέσω FACEBOOK έδωσε ο πρώην Περιφερειάρχης Ι.Ν. Θ. Γαλιατσάτος, με αφορμή τα όσα αναφέρθηκαν στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Εργοστάσιο Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι.

Όπως αναφέρει ο κ. Γαλιατσάτος: «1. Ψεύδονται για την υποτιθέμενη ακύρωση των ΣΔΙΤ από τον Περιφερειάρχη Ιονίων , γιατί απλά τέτοια απόφαση δεν υπήρξε! και τούτο ανεξάρτητα από την πολιτική της ΠΙΝ σχετικά με τα ΣΔΙΤ. 2. Ψεύδονται συνειδητά κατά την γνώμη μας, γιατί αποκλείουμε την περίπτωση πρωθυπουργός και υπουργός να μην γνωρίζουν ότι αυτό το θέμα ήταν αποκλειστικής αρμοδιότητας του α βαθμού αυτοδιοίκησης και άρα ο Περιφερειάρχης δεν θα μπορούσε να έχει λάβει αυτή την απόφαση που μνημονεύουν! 3. Χρειάζονται τα ψεύδη ως προπέτασμα καπνού, για να κρύψουν τον πραγματικό λόγο της συνάντησης των Ιωαννίνων, που δεν είναι άλλος αφ’ ενός η στήριξη των συμφερόντων του ιδιώτη -εκμεταλλευτή του εργοστασίου ( πιέζουν του δημάρχους της περιοχής να πληρώσουν «αέρα» 15000 τόννους απορριμμάτων όπως λέει το ΣΔΙΤ) και αφ ετέρου και κυρίως η διακήρυξη σε όλους τους τόνους ότι ΟΛΑ τα έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων πρέπει να δοθούν στους ιδιώτες!! 4. Ως περιφερειακή αρχή στηρίξαμε κάθε πρωτοβουλία των δήμων της ΠΙΝ στον τομέα της διαχείρισης, χρηματοδοτήσαμε επαρκώς και άμεσα όλες τις δράσεις (μεταβατική φάση, πράσινα σημεία, κάδους, ενημερωτικά προγράμματα) και είμαστε περήφανοι γι αυτό , όπως και γιατί όλα αυτά έγιναν με δημόσια χρηματοδότηση χωρίς τα φέσια που καλούνται τώρα να πληρώσουν οι γείτονες μας. 5. γιατί άραγε στην συνάντηση εκλήθη η αναρμόδια κα Κράτσα και όχι οι δήμαρχοι Κερκύρας και Παξών; Υ.Γ θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία».


Πηγή