Κέρκυρα: Από 29 Σεπτεμβρίου η δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης.

Δήμος Κέρκυρας Κέρκυρα: Από 29 Σεπτεμβρίου η δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης.

Με αφορμή ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το Επιμελητήριο Κέρκυρας, σε σχέση με τη δημιουργία δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης, ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Κέρκυρας, διευκρινίζει:
«Ο ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Ν. Κέρκυρας, δια του Προέδρου του Σπ. Ασπιώτη, είναι ο φορέας ο οποίος στις 26/8/2019 υπέγραψε τη σύμβαση ανάθεσης της υπηρεσίας με τίτλο «Παροχή Υπηρεσιών για την οργάνωση δράσεων εκπαίδευσης, ενημέρωσης ευαισθητοποίησης του κοινού στο πλαίσιο ανάπτυξης διαδικτυακής πλατφόρμας ανακύκλωσης». Η διάρκεια της σύμβασης είναι 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, με ανάδοχο του έργου τη FOLLOWGREEN SMART CITY SOLUTIONS Ι.Κ.Ε.
Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στη συγκεκριμένη καινοτόμο δράση, καθώς πράγματι τα οφέλη είναι πολλαπλά, με αποδέκτες – ωφελούμενους τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και, ασφαλώς, το περιβάλλον.
Η διάθεση του δικαιώματος χρήσης της διαδικτυακής πλατφόρμας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δημιουργία λογαριασμού κατοίκου /νοικοκυριού, συγκέντρωση πόντων επιβράβευσης μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες των συμμετεχόντων που εξαργυρώνονται σε τοπικές επιχειρήσεις με κουπόνια προσφορών, δημοσίευση ειδικών περιβαλλοντικών άρθρων, χαρτογράφηση και απεικόνιση των σημείων ανακύκλωσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας σε ειδική ιστοσελίδα κ.ά.
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει αντίστοιχη συνεργασία με τους Δήμους Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας.
Η διαδικτυακή πλατφόρμα (www.followgreen.gr/centralkerkira) θα είναι διαθέσιμη από τις 29 Σεπτεμβρίου 2019».


Πηγή