Κατσιβέλης: Συζήτηση για την οδική ασφάλεια και την αντιμετώπιση της παράνομης κίνησης και στάθμευσης οχημάτων

Με το Προεδρείο της Τοπικής Κοινότητας Ληξουρίου και συγκεκριμμένα με τους κ. Ανδρέα Γρηγορόπουλο, Βαγγέλη Ζαρκάδα και Μιχάλη Παπαγιάννη, συναντήθηκε χτες το βράδυ ο Αντιδήμαρχος Ληξουρίου κ. Χρήστος Βολτέρας.

Στην συνάντηση παρευρεθηκε και ο εκπρόσωπος του ΑΤ Παλλικής κ. Γεράσιμος Μαζαράκης.

Σκοπός της συζήτησης ήταν ο σχεδιασμός προγράμματος οδικής ασφάλειας, η ασφαλή πρόσβαση και μετακίνηση των ευπαθών ατόμων στο οδικό δίκτυο της πόλης και η διασφάλιση της ασφαλής μετακίνησης των πολιτών στην πόλη μας.

«Σχεδιασμός για την βελτίωση της ποιότητας ζωής, την εξασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς κίνησης των πολιτών και ιδίως των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων καθώς και την βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Στις βασικές προτεραιότητες του σχεδίου εντάσσεται η καθημερινή εντατική αστυνόμευση θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ, πεζοδρομίων και διαβάσεων πεζών, η αντιμετώπιση της παράνομης κίνησης και στάθμευσης οχημάτων σε πεζοδρόμους και η εν γένει διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών.

Επιπλέον στις επιμέρους στοχεύσεις του σχεδίου εντάσσονται η αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που εκδηλώνονται κατά την οδήγηση οχημάτων οι οποίες προκαλούν όχληση ή ρύπανση στους περιοίκους και κινδύνους στους λοιπούς χρήστες των οδών.»

Για να επιτευχθούν τα ανωτέρω ο κ. Βολτέρας ζήτησε στενή συνεργασία τόσο με το Αστυνομικό Τμήμα Παλλικής όσο και με τον Πρόεδρο και τα μέλη του νέου ΔΣ του Τοπικού Συμβουλίου Ληξουρίου.

Από το Γραφείο Τύπου


Πηγή