Μ. Υδραίου: Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και του τουρισμού της Κέρκυρας.

Δήμος Κέρκυρας Μ. Υδραίου: Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και του τουρισμού της Κέρκυρας.

Η Δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, με επιστολή που απέστειλε το μεσημέρι στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, την οποία κοινοποιεί στον Υφυπουργό Βεσυρόπουλο και στον Υπουργό και Υφυπουργό Τουρισμού κ.κ. Θεοχάρη και Κόνσολα, ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν τις αρνητικές συνέπειες από την πτώχευση της Thomas Cook.

Η κ. Υδραίου επισημαίνει ότι επιχειρηματίες της Κέρκυρας βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτεθειμένοι και με ανοίγματα χιλιάδων ευρώ, έχοντας παράλληλα να καταβάλουν υποχρεώσεις όπως ο ΦΠΑ, που ουδέποτε εισέπραξαν και είναι αμφίβολο αν θα υπάρξουν ενώ δεν θα εισπράξουν και το αντίτιμο των συμβολαίων τους με την υπό πτώχευση εταιρεία. Τονίζει ότι αδυναμία αντιμετώπισης του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί είναι βέβαιο ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό μας και στην απασχόληση και ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών να εξετάσει μέτρα όπως:

-Η μη υποχρέωση της απόδοσης ΦΠΑ για χρήματα που αποδεδειγμένα δεν εισέπραξαν.

-Η εξάμηνη, τουλάχιστον, παράταση για την καταβολή των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων.

Η Δήμαρχος Κέρκυρας ζητά παράλληλα από το Υπουργείο Τουρισμού να δρομολογήσει μια νέα καμπάνια διαφημιστικής προβολής και προώθησης της Κέρκυρας , που πέρα από την περίπτωση με την κατάρρευση της Thomas Cook, έχει υποστεί και αρνητική δημοσιότητα .τα δύο τελευταία χρόνια, με το πρόβλημα των σκουπιδιών


Πηγή