Πατρινός επιχειρηματίας συνελήφθη για ναρκωτικά

Συνελήφθη πατρινός επιχειρηματίας καθώς κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε από τελωνειακούς σε νταλίκα ιδιοκτησίας του, εντοπίστηκε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στο εισαγγελέα, στη συνέχεια στον ανακριτή και αυτή την ώρα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Πάτρα έως ότου υπάρξει τελική απόφαση.

Σε εξέλιξη στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλη επιχείρηση του ΣΔΟΕ, του Λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το zougla.gr συναγερμός έχει σημάνει στο λιμάνι του Πειραιά καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση «μαμούθ» των Ελληνικών Αρχών έπειτα από τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από το Εκουαδόρ.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί σε κοντέινερ με μπανάνες ,εκατοντάδες κιλά της ναρκωτικής ουσίας. Έως τώρα έχουν δεσμευθεί τουλάχιστον 100 κοντέινερ με πάνω 120 κιλά κοκαΐνη. Πληροφορίες αναφέρουν πως η ποσότητα μπορεί να φτάνει και να ξεπερνάει τα 500 κιλά ενώ έχουν γίνει και συλλήψεις.

Στελέχη του ΣΔΟΕ, της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού αλλά και τελωνειακοί κάνουν φύλλο και φτερό τα φορτία για τα οποία είχαν την πληροφορία πως κρύβονται τα ναρκωτικά.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η συγκεκριμένη υπόθεση φέρεται να σχετίζεται με ανάλογη υπόθεση εντοπισμού ναρκωτικών σε κοντέινερ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο.Σε ανάλογη επιχείρηση στη συμπρωτεύουσα είχαν εντοπιστεί αρχικά 75 κιλά κοκαΐνης, ενώ υπήρχε και η πληροφορία για πολλά κοντέινερ στον Πειραιά.

Στόχος παράλληλα των Αρχών, εκτός του να εντοπίσουν όλη την ποσότητα, είναι και να αποκαλυφθεί ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι κρύβονται πίσω από τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Επίσης οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν πως ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί εάν ο τελικός προορισμός της συγκεκριμένης ποσότητας ήταν η Ελλάδα ή αν η χώρα μας αποτελούσε ενδιάμεσο σταθμό με τελικούς αποδέκτες άτομα στο εξωτερικό. Οι Αρχές τώρα προσπαθούν να διαλευκάνουν όλες τις πτυχές της συγκεκριμένης υπόθεσης η οποία «δείχνει» δραστηριότητα των λατινοαμερικανικών καρτέλ στη χώρα μας. Εκτιμούν πάντως πως οι ποσότητες των ναρκωτικών είναι πολύ πιθανό να είναι μεγαλύτερες.

Αξίζει να σημειωθεί πως και στο παρελθόν οι ελληνικές αρχές έχουν κατάσχει ποσότητες «μαμούθ» κοκαΐνης μέσα σε φορτία με μπανάνες που προέρχονταν από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ενδεικτικά, τον Ιούλιο του 2013 έμποροι οπωροκηπευτικών σε Αθήνα και Ρόδο είχαν εντοπίσει μέσα σε κιβώτια με μπανάνες συνολικά 500 κιλά κοκαΐνης. Όπως είχε αποκαλυφθεί έπειτα από έρευνες, οι παλέτες με τα φρούτα και τα ναρκωτικά είχαν φορτωθεί στην Κολομβία και είχαν φτάσει στην Ελλάδα μέσω του λιμανιού της Πάτρας.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    14 Σεπτεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία