Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας: Γενική Απεργία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 πμ στον Αη – ΜΗΝΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΦΟΡΔΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ & ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Συνάδελφοι υγειονομικοί-εργαζόμενοι,
Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει για ψήφιση στη βουλή, ένα αντεργατικό πολυνομοσχέδιο «σκούπα», πατώντας πάνω στις μειωμένες απαιτήσεις και τη συντηρητική αναδίπλωση των εργαζομένων, ως αποτέλεσμα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μ’ αυτό το νομοσχέδιο επιδιώκει κυνικά να βγάλει από τη μέση, κάθε τι, που εμποδίζει την αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και των επενδύσεών τους.
Εμπόδια για την κυβέρνηση αποτελούν:

1. Το δικαίωμα όχι μόνο της συλλογικής δράσης των εργαζομένων, αλλά και της συνάθροισης και της λήψης αποφάσεων με τη φυσική τους παρουσία στις γενικές συνελεύσεις. Γι’ αυτό φροντίζει να τους απομονώσει, με τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, μετατρέποντας τα σωματεία σε απρόσωπες , άνευρες οργανώσεις χωρίς συνελεύσεις και συλλογικές δράσεις.
Επιπλέον κάθε συνδικαλιστική δραστηριότητα, θα ελέγχεται από το «υπουργείο εργασίας- εργοδοσίας», αφού ο υπουργός θα μπορεί να παρεμβαίνει ακόμα και στα καταστατικά των σωματείων με τη δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων. Μιλάμε δηλαδή για ωμό χαφιεδισμό σε ηλεκτρονική μορφή ως ένα ακόμη εργαλείο καταστολής στους χώρους εργασίας ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προπαγανδιστικό επιχείρημα «ότι δεν μπορεί να αποφασίζουν οι μειοψηφίες». Αποκρύβει όμως, ότι η ίδια είναι μειοψηφία στο σύνολο του εκλογικού σώματος της χώρας , διότι πώς γίνεται το 22,6% του εκλογικού σώματος που την ψήφισε να ισούται με το 53% των βουλευτικών εδρών που κατέκτησε η ΝΔ στις τελευταίες εκλογές; Πώς γίνεται ένας κλάδος που απεργεί για τα δικαιώματά του, με συμμετοχή 100%, όπως παλιότερα οι ναυτεργάτες, να θεωρείται «μειοψηφία» και να επιστρατεύεται; Πώς γίνεται, τέλος, αυτοί που κατέχουν το 90% του πλούτου στην Ελλάδα να πληρώνουν το 5% των φόρων και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, που μοιράζεται το 10% του πλούτου, να πληρώνει το 95% των φόρων;

2. Οι κλαδικές συμβάσεις που ορίζουν μισθό πάνω από τον κατώτερο των 650 ευρώ μικτά. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση φροντίζει να τις καταργήσει !!! Είχε νομοθετήσει πιο πριν, κάνοντας το χατίρι των βιομηχάνων, την κατάργηση ακόμα και της προσχηματικής διάταξης για την αιτιολόγηση της απόλυσης με το γελοίο επιχείρημα «για να μη φακελώνεται ο εργαζόμενος και μετά δεν μπορεί να βρει δουλειά»!!!. Και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε ψηφίσει την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων υποκριτικά διαμαρτύρεται ότι η ΝΔ ξεθεμελιώνει δικαιώματα που τάχα αυτός επανάφερε !!!

3. Κάθε διάταξη που προστατεύει το περιβάλλον , τη δυνατότητα δηλαδή να ζούμε ανθρώπινα και υγιεινά, το οποίο παραδίδεται βορά στους επιχειρηματικούς ομίλους!!!

Το πολυνομοσχέδιο επίσης προβλέπει:
 «Κυρώσεις κατά δημοσίων υπαλλήλων και των προϊσταμένων της υπηρεσίας» σε περίπτωση καθυστέρησης των διαδικασιών για τις επενδύσεις των επιχειρηματιών, με κατώτατη πειθαρχική ποινή την προσωρινή παύση τριών μηνών, όταν οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες είναι απαξιωμένες και βαθιά υποστελεχωμένες . ( Γι’ αυτό το σκοπό επιβλήθηκε η αξιολόγηση και η στοχοθεσία των δημοσίων υπαλλήλων, που πρέπει να υπηρετούν τούς μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και να δουλεύουν για τις μπίζνες τους και όχι για τις ανάγκες του λαού !!! σε καμιά περίπτωση βέβαια δεν επιβλήθηκε για να γίνουμε καλύτεροι υπάλληλοι! )

 Τη δημιουργία «Ειδικών Οικονομικών Ζωνών », σύγχρονα Νταχάου δηλαδή, όπου θα παρέχονται έξτρα προνόμια και φοροαπαλλαγές στους επενδυτές και μεγαλοεπιχειρηματίες και στις οποίες «νόμιμα» θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα . (Ανάλογες ζώνες-κάτεργα έχουν δημιουργηθεί και σε άλλες χώρες όπου οι εργαζόμενοι από τις αφόρητες συνθήκες δουλείας αυτοκτονούν πηδώντας από τα παράθυρα!!!….)
Τα δημόσια νοσοκομεία συνεχίζουν να στενάζουν από τις ελλείψεις σε προσωπικό και οικονομικούς πόρους , όπως και το νοσοκομείο Λευκάδας !!! Η κυβέρνηση αντί να λύσει τα επιτακτικά αυτά προβλήματα ώστε να μην πεθαίνουν οι άνθρωποι αβοήθητοι, συνεχίζει να προσφέρει «γη και ύδωρ» στα αφεντικά της, στερώντας από τα νοσοκομεία την απαιτούμενη χρηματοδότηση τους.
Όσο οι εργαζόμενοι θα εγκλωβίζονται πίσω από το αφήγημα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα τους, τόσο θα συνεχίζουμε να δεχόμαστε απανωτά χτυπήματα στα δικαιώματά μας. Οι τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο ( αναισθησιολόγοι, νεφρολόγοι, καρδιολόγοι, νοσηλευτές, συνολικά υγειονομικοί όλων των κλάδων) και οι λύσεις-μπαλώματα που υιοθετούν με την είσοδο γιατρών με μπλοκάκια αντί για τις μαζικές μόνιμες αναγκαίες προσλήψεις, αποδεικνύει και στο πιο δύσπιστο, τα όρια των δυνατοτήτων του καπιταλιστικού συστήματος αναφορικά με την κάλυψη των λαϊκών αναγκών κι αυτό πρέπει να προβληματίσει τους εργαζόμενους!!!
Διότι οι εκτιμήσεις για ύφεση και συγχρονισμένη κρίση στην παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία μόλις δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα της προηγούμενης, δείχνει πόσο βαθιά άρρωστο και σάπιο είναι το καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο δεν μπορεί πια να προσφέρει στοιχειώδη κάλυψη των λαϊκών αναγκών και περιστέλλει διαρκώς μισθούς, δικαιώματα και ελευθερίες.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΡΙΖΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ !
Το Δ.Σ


Πηγή