Σύσκεψη Δήμαρχου Πύργου με αξιωματικούς της Π.Υ. Πύργου

Άμεσα κινητοποιήθηκε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος συντονίζοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες, την Πολιτική Προστασία του δήμου και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου και την ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησαν να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα πλημμυρών που δημιουργήθηκαν σε αρκετές περιοχές της πόλης του Πύργου.

Συγκεκριμένα ο κ. Αντωνακόπουλος ήδη από χθες, μετά το έκτακτο Δελτίο καιρού από την ΕΜΥ που αναφερόταν σε έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ηλεία, είχε ήδη κινητοποιηθεί και είχε δώσει τις σχετικές εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, για να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή και ετοιμότητα προκειμένου να επέμβουν άμεσα στα σημεία που θα προέκυπταν προβλήματα από τις έντονες καταιγίδες.

Ταυτόχρονα είχε αναρτηθεί έγκαιρα από χθες το μεσημέρι, στη σελίδα – www.cityofpyrgos.gr και στα social media του δήμου – το Δελτίο Έκτακτων Καιρικών Φαινομένων από την ΕΜΥ ενημερώνοντας άμεσα τους δημότες για το κύμα κακοκαιρίας.

Σήμερα το πρωί με την πρώτη καταιγίδα ο Δήμαρχος λειτουργώντας ως επιχειρησιακός Δήμαρχος, βρέθηκε επιτόπου στα σημεία της πόλης όπου υπήρξαν τα σοβαρότερα προβλήματα με πλημμυρικά φαινόμενα εξαιτίας της μεγάλης διάρκειας των έντονων βροχοπτώσεων και των καταιγίδων που έπληξαν την περιοχή και στην συνέχεια βρέθηκε στο γραφείο του στο Πολύκεντρο του Δήμου όπου συντόνιζε σε διαρκή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες τις προσπάθειες αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την έντονη κακοκαιρία.

Επίσης πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Πύργου στο Πολύκεντρο σύσκεψη μεταξύ αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου με τις υπηρεσίες του δήμου υπό την προεδρία του δημάρχου κ. Αντωνακόπουλου για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών της κακοκαιρίας στην περιοχή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πύραρχος Δημήτρης Αντωνάκης Διοικητής & ο Επιπυραγός Γιώργος Κωσταντακόπουλος Υποδοικητής της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Πύργου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Αγγελος Τσίκας, η Προισταμένη στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Αγγελική Διονυσοπούλου και η Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου Ρούλα Αλικάκη.


Πηγή