Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Άφρας διαδήλωσαν για την Κλιματική Αλλαγή.

Περιβάλλον Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Άφρας διαδήλωσαν για την Κλιματική Αλλαγή.

Το Δημοτικό Σχολείο Άφρας στο πλαίσιο της εβδομάδας μαθητικών κινητοποιήσεων για την κλιματική αλλαγή λόγω και της διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στη Νέα Υόρκη ανέλαβε δράση για να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές, τους γονείς, την τοπική κοινωνία, τους φορείς και να δώσει το σύνθημα ότι δεν πάει άλλο, ο πλανήτης νοσεί.

Οι μαθητές, αφού ενημερώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς, εμπνεύστηκαν, έγραψαν ποίημα για τη γη και δημιούργησαν κατασκευές, πλακάτ, πανό με συνθήματα για τη σωτηρία του πλανήτη, τη διάσωση του περιβάλλοντος και του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή και με κεντρικό σύνθημα «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΗ» βγήκαν στους δρόμους του χωριού της Άφρας και διαδήλωσαν την θέλησή τους για έναν καθαρό πλανήτη.

Συνθήματα όπως “Σκέψου Παγκόσμια, δράσε τοπικά”, Όλοι μαζί να σώσουμε τη γη”, “Έχουμε μόνο μία γη”, “Σώστε τον πλανήτη”, “Ο πλανήτης στα χέρια μας”, Σταματήστε να κόβετε τα δέντρα”, “Χάνουμε το μάθημά μας για να μάθουμε σε εσάς ένα…”, “Σταμάτα τις φωτιές” κλπ, δόνησαν την ατμόσφαιρα του χωριού.

Η δράση των μαθητών εντάσσεται στο πλαίσιο του παγκόσμιου μαθητικού κινήματος, Fridays For Future, που διαμαρτύρεται για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.


Πηγή