Αμαλιάδα: Σήμερα απολογούνται για την ληστεία στην 79χρονη…


Προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα το πρωί στον Ανακριτή Αμαλιάδας ζήτησαν και έλαβαν χθες το μεσημέρι τα τρία άτομα από τον κάμπο που φέρονται ως οι δράστες της ληστείας της 79χρονης από την Βουλιαγμένη Πηνείας, με «λεία» 13.000 ευρώ και διάφορα ακόμη αντικείμενα.

Χθες προσήχθησαν στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας, η οποία τους απήγγειλε κατηγορίες για τα αδικήματα της ληστείας, της κλοπής, της παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και της μη έκδοσης δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Η σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε έπειτα από αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου και του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού.

Οι φερόμενοι ως δράστες το βράδυ της περασμένης Τετάρτης έκλεψαν σταθμευμένο αυτοκίνητο στην Γαστούνη, με το οποίο μετέβησαν την επόμενη μέρα τα ξημερώματα, στην Βουλιαγμένη Πηνείας και αφού μπήκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης, την ακινητοποίησαν και της αφαίρεσαν 13.000 ευρώ, μια χρυσή αλυσίδα με σταυρό, μια τηλεόραση και ένα κινητό τηλέφωνο. Στη συνέχεια οι φερόμενοι ως δράστες, διέφυγαν με το κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψαν σε περιοχή της Γαστούνης.

Μετά από μεθοδική έρευνα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, εξιχνίασαν την υπόθεση ληστείας και ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των τριών φερόμενων δραστών, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την σύλληψή τους. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους και σε σωματικές έρευνες, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν το ποσό των 1.770 ευρώ, την τηλεόραση και την χρυσή αλυσίδα που είχαν κλαπεί και ναρκωτικά δισκία, καθώς και ένα αυτοκίνητο, που φέρονται να είχαν αγοράσει με τα χρήματα από την
κλοπή.


Πηγή